Daisy Fullbright's mental ruminations

Matek házi

2019. június 24. 21:51 - Daisy Fullbright

"A valóság csupán illúzió, de roppant kitartó." A. Einstein

Egy ideje elhatalmasodott bennem az a gyanú, hogy a férfiak úgy közelítenek meg, mintha valami matematikai feladvány lennék, amit meg kell oldani a holnapi matekórára. Sajnos egyiküknek sem jut jobb ötlet az eszébe, mint hogy gyököt vonjon belőlem. És hát akkor tudjuk, mi marad az emberből, pláne ha nő? A NŐ gyöke lehet az N, az Ő, vagy a ”. Ezt az utóbbit szoktam én választani, mert ezt esetleg lehet gondolatjelnek használni, így a gyökvonás után legalább gondolatban szabad maradhatok, és nem kell valami hiányos roncsként tovább élni. Viszont gondolataim nagy része kimondatlan marad, egy olyan térben létezik tovább, ahol nincsenek számtani feladványok.

Ebben a térben találkoztam a teológiával, pszichológiával, és a filozófiával, melyek mindegyike utat mutathat arra vonatkozólag, ha valakit matek házinak néznek, és műveleti jelekkel látják el, ahelyett, hogy szembesüljenek az érzéseikkel és ne adj, Isten megbeszéljék azokat.

emily-b.jpg

Az eddigi tapasztalatok bizonyos védekező mechanizmusok kifejlesztését tették szükségessé, melyeket az idei gazdasági év kezdetekor foganatosítottam. Úgy mint, lehet kérem engem számnak nézni, nem is számnak, függvénynek. Feladat: Hogyan nevezzük a valós számokat valós számokba képző függvényeket? Igen, uraim, ez a megszámlálhatatlan végtelen. Na és akkor most tessék kérem matematikai műveletbe vinni! Maximum sorozatok határértéke lehetek, de egyáltalán nem biztos, hogy pont a végtelen lesz a határérték. Esetleg húr-elmélet kutatással lehet babrálni rajtam valamit, de a hétköznapi matekot ideje kidobni!

És hát maradhat persze minden úgy, ahogy volt: gondolatjelek között, kimondatlan érzésekkel, be nem teljesített vágyakkal, el nem élt életekkel. Vég nélkül, a végtelenségig.

Budapest, 2019. június 24.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr3914910254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása