Daisy Fullbright's mental ruminations

Csalók fogságában

2024. május 01. 07:36 - Daisy Fullbright

Reality is merely an illusion, albeit a persistent one.” Albert Einstein

4 szavas üzenet

Van a facebookon egy hirdetés, ami arról szól, hogy van egy 4 szavas üzenet, amit ha leírsz a párodnak, aki esetleg eltávolodott tőled, azonnal örökre kötődni fog hozzád, megkéri a kezed és el nem tudja képzelni az életet nélküled. Természetesen a hirdetés egy férfi coach-tól származik és grandiózus összegért kínálja ezt a négy szót. A poszt alatt nők írnak hozzászólásokat, mint például: „végre majd egy férfi megmondja, hogy mit kell tennünk”, „mintha nem anya szülte volna ezt is, hát honnan a rákból tudja?”, „nyilván mindenkinek más az a 4 szó, ami hat”, „nekem a következő négy szó mindig hat: önt felbújtás miatt letartóztatom”. Az utolsót én írtam, nem is próbáltak megkeresni, vagy zaklatni ez ügyben tovább. Mindazonáltal azt gondolom, ha az ember párja eltávolodik és végleg elszakad, akkor hagyni kell. Nem szeretek menni akaró embereket marasztalni. Mindenki ugyanonnan jön és ugyanoda megy, így aztán nem kell azon aggódni, hogy bárkit is el lehet veszíteni, majd visszajön, ha akar, s ha nem, akkor is.

Örökség

Az embert a facebook profilján gyakran megtalálják a nevével visszaélő csalók, akik azt mondják, hogy jaj hát Isztambulban, vagy bárhol egy ugyanilyen nevű ember meghalt, s nincs örököse és ők minket megtaláltak és nekünk szeretnék adni azt a 120 millió forintot, amit hátrahagyott. Örökösödési eljárás nélkül csak úgy cakk und pakk. És természetesen adjuk meg nekik a pasport adatainkat, mert hát ők is megadják nekünk az övéket és még nyilván pénzt is kértek volna, csak arra nem volt idejük. Kábé kétnapos a profiljuk és bankszakembernek tűnnek. Ezeknek azt írtam, nem ez a valódi nevem és letiltottam őket.

Az orákulum

További facebook-os csalás ha valaki valami spiritiszta, és van valami nagyon fontos üzenete a számunkra. Nekem az Univerzum elsőkézből adja az üzeneteket, mért lenne szükségem rájuk? Ezeket is letiltottam.

Az özvegy

Olyan nagy hatással van rám, amiket írsz, próbáltalak bejelölni, de nem tudlak, kérlek jelölj vissza. A mosolyod elvarázsol. Bennem mindig megbízhatsz, sose foglak átverni. Na ezek általában özvegynek mondják magukat és szintén 2 napos a profiljuk. Ezeket is tiltsuk le!

freespeach.jpgA Woody Allen anomália

Több Woody Allen profilt szoktam like-olni és egy-egy kommentet hozzáírni. Na ezt se tegyük, mert majd megtalál minket két nő, hogy ők a Woody Allen webes felületeinek menedzserei és Mr. Allen le van tőlünk nyűgözve és szeretné velünk felvenni a kapcsolatot ezt és ezt az oldalt töltsük le, és ha nem tesszük, majd adnak egy email címet, amin olyan mintha Mr. Allen-nel leveleznénk, de aztán hirtelen Mr. Allen eltűnik, mert valaki feltöri a mail-fiókját. Aztán várnak és aztán újra megjelennek, megint mondanak valami hihetőt, aztán megint eltűnnek. Na, ezeket is letiltottam. Valószínű, jót leveleztem a mesterséges intelligenciával, vagy valami elmebeteggel. Ha mégis Mr. Allen-nel leveleztem, akkor itt kérek elnézést. De kétlem, hogy így keres barátokat!

A kripto-manőver mesterséges intelligánciával spékelve

Na ezek vérprofik. Akarsz-e gyorsan keresni pénzt, úgy hogy a mesterséges intelligencia kereskedik helyetted, akkor utalj át azonnal 100 ezret, anydesk-en keresztül átvesszük az egész banki folyószámlád, ha akarod, ha nem. És olyan pszichoterrort alkalmazunk, hogy még Freud is megnyalná a tíz ujját! Az Interpol nagy erőkkel nyomoz! Hölgyem, nem gondolja, hogy 100 ezer forinttért börtönbe megyek? Persze a tudatalatti nem ismeri a tagadást, és abba az irányba fogja terelni, hogy csak oda fog menni. Nyilván már most is rab, egy szervezett bűnözőcsoport rabja.

A jógás szekta

Itt semmit nem csinálhatsz szabadon, csak azt a 15 jógapózt, amit mi megtanítunk, mert ez egy tradíció. Te nem taníthatsz pilátest, vagy női tornát és az arató pózt semmiképp, hiszen aratni mi akarunk rajtad, te barom! Azt énekeltetjük veled, hogy tűrd a bántást és te elhiszed, hogy ez a szabadság. Mert nyilván te is bántalmazott vagy. Ezen alapul a szekta. Minden szekta.

A buddhista szekta

Ide is csak beteg emberek járnak. A vezető úgy néz ki, mint egy náci tiszt és meggyilkota a feleségét, hiszen boldog-boldogtalannal lefeküdt. És tudjuk, hogy a papillóma vírus a férfiaknak nem okoz tünetet, de ha egy férfi hazaviszi valakitől a gyanútlan feleségének, aki aztán méhnyakrákban meghal, és aztán még díjnyertes filmet is készítenek belőle, azt úgy hívják, hogy Münchausen-by-proxy és én azt hittem csak nők csinálják gyermekeiken, de vannak még csodák. Na ide se járjunk!

A békefenntartó katona

Ez kb. ugyanaz, mint az özvegyember. Senkit ne jelöljünk vissza, akit nem ismerünk személyesen, és ha van olyan pofátlan, hogy bejelöl, nyugodt szívvel tiltsuk le!

Az energetikai gyógyítók szép nagy tábora

Itt a technikák jók lehetnek, de a ponzi sémába ne menjünk bele! Beavatást ne vegyünk fel, mert az csak úgynevezett spirituális implantátumot generál a testben és az elmében is, amit ma Magyarországon három ember tud eltávolítani.

A vakcina-manőver

Gyártsunk le egy vírust és ellenszerét, vetessük fel a vakcinát, kényszerítsük felesleges számítógépes programokat emberekre, foglaljunk be ingatlanokat kismilliószám, manipuláljuk meg a tőzsdét, irtsunk, ahol, lehet. Ezt se higgyük el!

A Lehman brothers-ről majd máskor írok! Mindenki nyugodjon le a picsába, és akkor megnyugszik!

Összefoglalok: Csak ismert embereket jelöljünk vissza, ha bárki ismeretlenül bejelöl, azt tiltsuk le, ha van közös ismerős, akkor csak utasítsuk el, de ne jelöljük vissza! Na most, ezen szabály alól lesz majd kivétel, ha facebook csoportot akarunk indítani idegeneknek. Ha majd ezt tesszük, akkor legyünk nagyon résen. Annyi a csaló és a troll égen-földön, hogy az Armageddon nem segít rajtunk. Ismeretlen programhoz ne nyúljunk, telefonszámot, emailcímet ne adjunk ki és a többi. Sok sikert és jó közösségi média használatot mindenkinek!

Budapest, 2024. április 25.

kép: facebook: Classical sarcasm-Classical art memes nyilvános csoport

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr1018394207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása