Daisy Fullbright's mental ruminations

Emigráns kérdés

2018. november 18. 13:18 - Daisy Fullbright

A magyar szótárak nagy többségében olyan szó, hogy migráns nincs. Van migráció, esetleg migrén, amit majd kapni fog a kedves olvasó, amire az írás végére érek.

Eredetileg az olyan személyeket, akik valamely országot elhagytak és máshol települtek le: ahonnan elment, emigránsnak, ahova betelepült immigránsnak hívták. A migráns a migráció szóból, nyílván nyelvújító szándékkal, képzett szó. A migráció egyszerűen vándorlást jelent. Aki éppen migrál, az mozgásban van, átutazó, avagy tranzit forgalmat végezve. Azon túl, hogy a nyelv megerőszakolása a fent említett szó, hiszen hova lett az e, vagy az im belőle, hova migrált és miért? Szóval mindezen túl egy olyan embercsoportnak, aki az Ural lábától lovas-nomád népként vándorolt a Kárpát-medencéig van-e elvi alapja a hasonló tevékenységet elítélni? Ha kitartunk az ilyen állásfoglalások mellet, érdemes két dolgon elgondolkodni.

migransok.jpg

  1. Írjuk-e át a történelemkönyveket aképpen, hogy állítsuk azt a magyarok a talpunk alatt lévő földből nőttek ki, soha sehonnan nem jöttek, soha sehova nem mentek, maradtak örökre?
  2. Fintorogjunk-e minden tranzit tevékenységre, úgy mint vadmadarak vándorlása, repülők a légfolyosókon, az Orient expressz, a transz-Szibéria expressz, hajóforgalom a Dunán, a Barátság kőolajvezeték, pénzátutalások, bolygók tranzitjai, nomád népek, El Camino, légvétel, véráramlás, bélmozgások, nyelés, ürítés, neurotranszmitterek beáramlása szinapszisokba, ugráló gének, hormonáramlás, szülés, lélekvándorlás?

Ha most ebben a pillanatban minden és mindenki megállna egyhelyben, és minden mozgás megszűnne az Univerzumban, hát kérem óriási dugulások lennének. Onnantól kezdve nyílván a dugó-kérdésről beszélnénk, illetve nem tudnánk beszélni, mert nem mozogna bennünk a levegő. A „hajlékony”-kérdés pont ennyire agyament, csak nyelvészeti ívet nem tudok rá fektetni, ezért azt hagyom azoknak, akiknek több érzékük van hozzá. Jó elmélkedést!

Budapest, 2018. november 18.

145 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr1914379078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.11.19. 12:13:30

Most tényleg az az erv, hogy ezer éve mi volt? 500 éve meg embereket égettek..miért nem egetunk most is? Azért mert a világ, változik. Ezzel a mentalistassal egyébként éppen az iszlám szintjére mennénk le, ahol az egész vilagot 1400 éves írásokkal magyarázzák. Azért pl. a keresztenysegben volt pár zsinat, ami mindig reformalt az egyházon. De, hogy a témához konkrétabban is hozzaszóljak.

Igen a 20. Században volt jelentős magyar migráció, leginkább a két világháború, meg a Rákosi rendszer idején. Meg azt is mondhatjuk, hogy egy jó része illegális. (Máshogy hogyan hagytad volna el a kommunista diktatúrát?) Viszont ahány migranst, akkor néven disszidens ismerek, van egy közös tulajdonsága az osszesnek. Igen illegálisan atszöktek Ausztriába, aztán jelentkeztek és egy zárt (mekkora nácizmus ma erre csak gondolni is) menekülttáborban vártak nyugiban az ügyük elbírálására. Aztán megkapták a papirjaikat és nekiálltak beilleszkedni a társadalomba. Munka, nyelvtanulás..
Nem tudom erzekelheto-e némi különbség a mostani arab és afrikai bevándorlókkal való összehasonlításban?
A másik dolog, az elmúlt másfél evtizedunk. Ugye sokan jönnek az EU-n belüli magyar migransokkal. Hogy lehet összehasonlítani? Magyarország nagyon komoly feltételeket teljesítve csatlakozott az EU-hoz, ami alapján a magyar állampolgárok joga lett a szabad mozgás meg munkavállalás. Ebben remélem megint csak érzünk nemi különbséget a teljesen illegálisan jövő aradattal szemben. Ugye jóideje már az a módi a tengeren, hogy afrikabol elindulnak lelekvesztokon, mert majd úgyis ki leszumk mentve, aztán verjük a nyalunkat, hogy lakás kell még segely.
Csak azt akarom mondani, hogy igen ostoba és tudatlan hozzaallas az, hogy ilyen módon a felszínt kapargatva egy kalap alá veszünk csoportokat, pusztán a szotari definíció szerint.

werinter 2018.11.19. 12:13:51

@maxval balcán bircaman: Pont ezt írtam. Orbánnal vagy nélküle is ugyanúgy az erős és/vagy a több fog győzni. Mi egyik csoportba sem tartozunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 12:14:56

@werinter:

Kiderül. Ami biztos: a ballib taktika, hogy adjuk meg magunkat már most teljesen értelmetlen.

chrisred 2018.11.19. 12:18:02

@maxval balcán bircaman: Szerintem a cikk egyáltalán nem ilyesmiről szól.

werinter 2018.11.19. 12:18:46

@maxval balcán bircaman: Az általatok fikázott liberális demokrácia pont a nyugati világ, köztük az USA-ra jellemző elsősorban. Ők pedig végképp nem arról híresek, hogy megadják magukat bárkinek is, inkább pont az ellenkezője. Gondolom ismered a mémet, amikor az USA visz egy kis demokráciát valahova...

chrisred 2018.11.19. 12:19:05

@Ad Dio: Vagy legális bevándorló.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 12:19:43

@chrisred:

A cikk mondanivalója:
- mivel a magyar identitás nem helyben alakult ki, ezért minden magyar migráns Mo-on,
- s aki migráns, az nem lehet migrációellenes.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 12:20:35

@werinter:

Ez a nagyhatalmiság következménye, nem a liberális demokráciáé.

werinter 2018.11.19. 12:26:55

@maxval balcán bircaman: És milyen érdekes a valódi nagyhatalmak mind-mind liberális demokráciák.

Ad Dio 2018.11.19. 12:28:23

@bandiras2:

Ahhoz, hogy igazad legyen, egy közösen evidens ideológiai alap volna szükséges. Ez többé-kevsébé megvolt a constitution megalkotása idején, de ma a posztmodernben már ezen túlléptünk. Nincs kötelező ideológia, így többé olyan elit sincs, aki evindensen vindikálhatná magának a jogot, hogy a hivatalos ideológiája mentén korlátozza mások szabadságát. Az egyetlen forrása az igazságnak a párbeszéd, a diskurzus. Ezen belül kell/lehet csak mozogni.

Két nagy nem demokratikus demokrácia korlátozási kísérlet volt a történelemben. Az egyik a jobboldalhoz kötődött és azt célozta meg, hogy a demokrácia önszabályozó hatalma legyen a lehető legszélesebb körű, de csak azok szólhassanak bele ilyen széles körben a dolgokba, akik "kompetensek". Ez volt a választói cenzus intézménye. Megbukott. A baloldal demokrácia korlátozási kísérlete az un. liberális demokrácia, amiben a lehető legszélesebb kör szólhat bele az ügyekbe, de - hogy ne csinálhassanak galibát - nem minden dologban dönthetnek. Ez a rendszer épp ma bukik meg. A demokráciát csak demokratikus módon lehet korlátozni. Nincs és nem is lehetséges ma olyan authoritás, ami vindikálhatja magának a jogot arra, hogy egy többségi véleményt elnyomjon, mert az onnantól nem demokrácia, hanem diktatúra.

Ad Dio 2018.11.19. 12:33:15

@chrisred:

"Vagy legális bevándorló."

Az nem tud lenni, mivel a migráns illegális módon lép be az EU területére :-). A legális bevándorló a törvényeknek megfelelően jár el: bevándorlási kérelmet ad be, azt elbírálják és csak aztán jön, adott időre, adott helyre, az adott terület lakosságának (és maga) hasznára.

chrisred 2018.11.19. 12:34:27

@Ad Dio: A liberális demokrácia a polgári berendezkedés egyik fajtája, és mint ilyen, inkább jobboldali ideológiákhoz tartozik.

chrisred 2018.11.19. 12:35:58

@Ad Dio: A belépés módja önmagában lényegtelen, ha később jogcímet szeres az állandó tartózkodásra. Lásd USA.

Ad Dio 2018.11.19. 12:37:37

@chrisred:

Ez szómágia. Tudom mit neveztek valaha "liberális demokráciának", mára azonban erősen módosult a szó jelentése. Én abban az értelemben használom, amiben jeleztem. Sajna nincs jobb neve. Mondhatnánk ballibeláris demokráciának, esetleg liberális féldemokráciának is, de szükségtelen. Érthető amit kifejez.

bandiras2 2018.11.19. 12:38:42

@Ad Dio:
az 51% diktatúrája, ahol bármikor kikiálthatnak demokratikusan népellenségének; vagy a washington féle, diktatórikus demokráciakorlátozás világában élnél szivesebben, ahol a jogukra diktatórikus korlátozás van?
a csőcselék veszélyes. a nép pedig idióta. washington tudta ezt, ezért írta az alkotmányt úgy ahogy. nem lett tökéletes, de azóta se nagyon sikerült jobbat alkotni. már csak alkalmazni kéne

chrisred 2018.11.19. 12:39:00

@Ad Dio: Egyébként meg fogsz lepődni, a schengeni állandó tartózkodási engedély megszerzése sokkal könnyebb helyben, mint egy harmadik országból. Már csak azért is, mert személyesen kell intézni.

Ad Dio 2018.11.19. 12:42:36

@chrisred:

Már hogy volna lényegtelen... épp az USA példája mutatja.

Ha illegálisan érkezel, akkor rendkívüli módon kell bizonyítanod a jogosultságodat. Ennek egyetlen járható útja az, ha meg tudod indokolni, hogy számodra az egyetlen lehetőség arra, hogy az emberi alapjogaid ne sérülhessenek az volt, hogy elmenekültél és az EU védelmét kerested. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor Te illegális határátlépő, illegális migráns vagy. AZ hogy esetleg valami okból "kegyelmet kapsz" és mégis maradhatsz ezen mit sem változtat.

Még egyszer a kiindulási állításom az, hogy a "migráns" kifejezés a lehető legkorrektebb. A baloldal általánosítása, mely szerint minden illegális határátlépő "menekült" marhaság, ahogy a szélejobb is jogtalanul nevez mindenkit illegális migránsnak (akkor is ha nagy többsége az). Ezek a kategóriák csak a jogerős menekültügyi vizsgálat után állíthatóak.

chrisred 2018.11.19. 12:42:41

@Ad Dio: Semmiben nem módosult a jelentése. Nincs jelentősége, hogy tekintélyelvű ideológiák szempontjából nézve milyennek tűnik, mert azok egyértelműen elutasítják a polgári eszmerendszereket.

chrisred 2018.11.19. 12:43:48

@Ad Dio: A lényeg akkor is az, hogy ez egy lehetséges kimenetel, tehát nem zárható ki.

Ad Dio 2018.11.19. 12:45:48

@chrisred:

Ezen senki nem lepődik meg. Ahogy ez egyébként járható is. Beutazási engedély (vízum vagy ahol ne kell, ott útlevél) és jöhet bárki. Nem tilos. Aztán lehet itt folyamodni bevándorlási engedélyért ha megtetszik. Persze mindezt saját költségen, betartva a törvényeket. Elutasítás esetén szépen hazautazva.

Ad Dio 2018.11.19. 12:46:51

@chrisred:

Elmondtam miért nem az. Ezért kizárható.

Ha illegálisan lépem át a határt, onnantól egyetlen mentségem erre az, ha menekülök. Pont. Nem olyan bonyolult ez...

chrisred 2018.11.19. 12:47:36

@Ad Dio: Migráns egyfajta gyűjtőszó, sok minden belefér - ennélfogva semmit nem határoz meg. A baloldaliságnak ahhoz semmi köze, hogy a genfi egyezmény rendelkezéseiben a menedékkérőt egészen a menekült státusz elismerésének jogerős elutasításáig menekültnek nevezik.

Ad Dio 2018.11.19. 12:48:29

@chrisred:

Egyről beszélünk. Pusztán én a tekintélyelvű demokrácia korlátozások egyik fajtáját nevezem meg "liberális demokrácia" címszó alatt.

Leírtam hosszan. Ha ne ismételjem meg...

chrisred 2018.11.19. 12:49:54

@Ad Dio: Nem bonyolult, de nem is igaz. Nem mentségre van szüksége, hanem a tartózkodási jogcím megszerzésére. Az meg nem egyenes következménye határátlépés jogcímének.

chrisred 2018.11.19. 12:51:24

@chrisred: Amúgy a tartózkodási jogcím megszerzése sem akadálya az illegális határátlépés jogkövetkezményeinek.

röf 2018.11.19. 12:51:48

A migráns vagy nem migráns kérdésben már eligazították a szerző urat.
Egy apróság maradt, ugyan elemezze már a saját szövegét.
"...minden mozgás megszűnne az Univerzumban"
Ezt ha kifejtené, sokat dobna a tudomány sárbaragadt szekerén.
Hátha benne van valami gender-tankönyvben.

Ad Dio 2018.11.19. 12:54:30

@bandiras2:

"Az 51% diktatúrája, ahol bármikor kikiálthatnak demokratikusan népellenségének; vagy a washington féle, diktatórikus demokráciakorlátozás világában élnél szivesebben, ahol a jogukra diktatórikus korlátozás van?"

Akkor is a demokráciát választanám, ha épp nem tartozom a többséghez. A demokrácia messze nem tökéletes államforma, de az egyetlen igazságos lehetőség. Max ha úgy érezném, hogy nagyban sérülnek a érdekeim, akkor minden megtennék annak érdekében, hogy a párbeszéd útján a többséget magam mellé állítsam. Ha ez nem lehetséges, elköltöznék egy olyan országba ahol jobba a feltételek.

"a csőcselék veszélyes. a nép pedig idióta. washington tudta ezt, ezért írta az alkotmányt úgy ahogy. nem lett tökéletes, de azóta se nagyon sikerült jobbat alkotni. már csak alkalmazni kéne"

Lehet hogy a "csőcselék" veszélyes, de én bizony azoktól az emberektől is viszolygok, akik kisebbségként lecsőcselékezik a többséget, illetve vindikálják maguknak a jogot arra, hogy egyenlőbbek legyenek a többieknél.

Sokkolni foglak: közvetlen demokrácia párti vagyok ;-).

Ad Dio 2018.11.19. 12:55:55

@chrisred:

Ami ugyebár a kitoloncolás.

Ne haragudj, de fingot reszelsz. Nem tartanék veled ebben.

chrisred 2018.11.19. 13:02:31

@Ad Dio: Attól, hogy leírtad, még nem törvényszerűen igaz. :)
A cenzusos választójog (sőt maga a képviseleti demokrácia is) a XIX. századi kulturális-technológiai állapotok eredménye volt. A lakosság döntő tőbségének fogalma sem volt a közélet állapotáról, sem ismeretei, sem információi nem voltak, mivel még írni-olvasni sem tudtak. Nyilvánvalóan azok vettek részt a közügyekről szóló döntésekben, akik a társadalmi státuszuknál fogva érdekeltek voltak.

Azóta sokat változott a világ, kialakultak a nagy állami ellátórendszerek, és olyan kulturális, technológiai változások álltak be, amik ezt a régi rendszert atavisztikussá tették. A közügyek intézésében érdekelt, és az azokkal kapcsolatos információk megszerzésére képes polgárok köre gyakorlatilag univerzális lett. Amit liberálisnak szokás nevezni, vagyis hogy a társadalmat alkotó érdekcsoportok egyike sem szorítható ki önkényesen a hatalom gyakorlásából, ennek a változásnak az eredménye.

chrisred 2018.11.19. 13:04:06

@Ad Dio: Nem, inkább te teszed. Aki jogcímet szerzett a tartózkodásra, nem utasítható ki, csak ha olyan bűncselekményt követ el, aminek ez a büntetési tétele.

Ad Dio 2018.11.19. 13:12:28

@chrisred:

El is olvasod amire válaszolsz?

:-)

werinter 2018.11.19. 13:12:58

@maxval balcán bircaman: Hűha, nálad vannak problémák. :D Római Birodalom meg Macedón Birodalom 2018-ban? Kicsit túltoltad a kábszit. India demokrácia, Kína pedig a kivétel.

Ad Dio 2018.11.19. 13:14:15

@chrisred:

"Attól, hogy leírtad, még nem törvényszerűen igaz. :)"

Nem kell egyetértened vele, de olyan hogy "igaz" ilyen társadalomelméleti kérdésben nincs. Érhető. Olyan van. Mivel érvelsz velem szemben, azt kell feltételezzem, hogy érhető amiről beszélek.

Ne fűrészeld tovább kérlek ;-).

netface 2018.11.19. 13:16:21

Én inkább azt nem értem ezek a szar blogok hogy a túrós lófaszba kerülnek index főoldalra.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.11.19. 13:17:33

eleg izzadtság szagu magyarazata az iszlám bearamlasnak.a parhuzam oseinkkel pedig nevetségesen szanalmas probalkozas.a szemita bearamlas nem ugyanaz mint amit oseink vegrehajtottak amikor visszafoglaltak a kárpát medencet.

chrisred 2018.11.19. 13:17:52

@Ad Dio: Akkor máskor ne fogalmazz úgy, hogy alapvetésnek kelljen tekinteni azt, amit korábban leírtál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 13:24:27

@werinter:

Most 3 nagyhatalom van: USA, Oroszo., Kína. Ezek közül Kína biztosan nem liberális demokrácia. Oroszo. az, de nem ismerik el annak nyugaton.

Ad Dio 2018.11.19. 13:31:57

@chrisred:

"Igyekszem. És te? :)"

Igyekszem látni az igyekezeted nyomát. Egyelőre nem sikerül, de remény hal meg utószor ;-).

chrisred 2018.11.19. 13:40:50

@Ad Dio: Ne add fel, előbb-utóbb sikerülni fog! :)

werinter 2018.11.19. 13:41:04

@maxval balcán bircaman: És ezt miből szülted? Vehetjük nagyhatalomnak a G7, a G8 a G20 országokat is. Ez csak nézőpont kérdése. Egyébként én Oroszországot nem sorolnám a nagyhatalmak közé. Egy olyan országot, amelynek a gazdasága nagyrészt energiahordozók exportjára épül...
Persze keménykedhet Putyin az atommal, de ezenkívül semmilyen komoly erőt nem képvisel. Gazdaságilag abszolút nem, katonailag pedig már csak a "hírneve" maradt, ahogy politikailag is eléggé elszigetelt.

Ad Dio 2018.11.19. 13:42:07

Ideológiai alapon érvelni ma anakronisztikus tévedés. Az a kor elmúlt. Nincs tekintély és nincs "elit" pozíció. Ami van, az a diskurzus. Meg kell győzni a világot arról, hogy valami így vagy úgy legyen. Igaz ez a migrációra is. Ha valaki úgy hiszi, hogy a tömeges válogatás nélküli migráció kívánatos, akkor győzze meg a többséget erről. Lehetőleg észérvekkel és ne bullshitekkel. Ráadásul ha ez mégsem sikerül, akkor fogadja el ezt a helyzetet és ne akarja kisebbség pozícióból ráerőszakolni a maga igazát a többségre.

Poszter: legközelebb próbálkozz az un. észérvekkel. Többre mész velük. A baromsággal csak azt éred el amit itt: magadra húzod a vizes lepedőt, ráadásul nem nagyon hiszem, hogy jotányit is javítottál az "ügyed" pozícióján...

chrisred 2018.11.19. 13:44:12

@maxval balcán bircaman: Amúgy egyetértek, de mitől inkább nagyhatalom a se nem liberális, se nem demokrácia Oroszország, mint például Németország?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 13:45:08

@werinter:

Nagyhatalom az, ami képes akaratát véghez vinni, nyilván nem ütközve más nagyhatalmakba közvetlenül. Erre jelenleg 3 ország képes, senki más.

S ehhez nem szempont agazdasági erő. Németo. és Anglia jelentős gazdasági erő, de nem viselkedhetnek sehol önálló játékosként.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.19. 13:45:37

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: is. Meg nem is.Puskas, from Croydon, was jailed for six years, Brown for three years, and Mohacsi, from Ilford, east London, for four years for conspiracy to traffic women into the UK.

Istvan and Peter Toth were jailed for five years and four years respectively for the same offence, but both had nine months added to their sentences after being convicted of contempt of court for breaking bail.

Puskás, Mohácsi, Tóth....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 13:46:36

@chrisred:

Oroszo. képes azt tenni, amit akar. Nincs eszköze ellene senkinek. Nyilván nem támadhatna se kínai, se amerikei közvetlen érdekeltséget, de ezt az USA se teheti meg.

chrisred 2018.11.19. 13:47:34

@Ad Dio: Szerintem egyáltalán nem ugyanaz a kívánatos, illetve a természetes (törvényszerű) jelenség. Példaképpen a szülési fájdalmak a természetes és törvényszerű jelenségek közé tartoznak, kívánatosnak viszont senki nem nevezi, főleg az, aki átéli.

chrisred 2018.11.19. 13:49:46

@maxval balcán bircaman: Az agresszivitás és a hatalom nem szinonímája egymásnak.

nemecsekerno_007 2018.11.19. 13:50:09

Elsőre az jutott eszembe, hogy "ALTERNATÍV VALÓSÁG"

De ennek még annyi köze sincs a "valósághoz"

Szóval ez inkább "ALTERNATÍV MESEVILÁG"....

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.19. 13:53:12

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: avagy:Gabor Hegedus, 39, was exposed in court as a violent career criminal who was allowed into the UK despite having been in prison in his home country.

Szintén nem kisebbségi.

high up! 2018.11.19. 13:53:44

@dorian gray: "Igen illegálisan atszöktek Ausztriába, aztán jelentkeztek és egy zárt (mekkora nácizmus ma erre csak gondolni is) menekülttáborban vártak nyugiban az ügyük elbírálására. Aztán megkapták a papirjaikat és nekiálltak beilleszkedni a társadalomba. Munka, nyelvtanulás..
Nem tudom erzekelheto-e némi különbség a mostani arab és afrikai bevándorlókkal való összehasonlításban?"

Ha már ekkora korszak értő vagy, akkor nyilván tudod, hogy a z 56-os 99,9%-ban gazdasági menekülteknek azért volt ilyen nyugi az illegális migráció, mert ők a forradalomból jöttek és hősnek tekinetették. Ráadásul abban a korszakban menekültekből marha kevés volt. Aki lejelentkezett usztriában, jó esetben 3 óra múlva már vitték is az amerikai/kanadai/ausztrál gépre.

Ma meg ugye jöhet a szerencsétlen egy olyan országból amelyet 2/3-adban rommá lőttek, a lakosság 60%-ának külföldre kellett menekülnie. Ha nem akarják hogy a gyerkeik analfabéták maradjanak, miminimális kaja-víz programon éljenek egy sátortáborban 20 évig, akkor tovább kell állniuk a civilizáció felé.

Nálatok fidióta fajielméleti bérretegőknél a különbség láthatóan totál nem érzékelhető.

FOLYTASSUK!

konrada 2018.11.19. 13:56:02

Hülye párhuzam.
Az ősmagyar migránsok egyébként is (egyes nézetek szerint legalábbis) azért ragadtak meg a Kárpát-medencében, mert akkor még nem mikronok, mertkellek uralkodtak frank és némethonban, így őseik a magyarokat keményen visszaverték migránsos terjeszkedési vágyaikból.

...szóval: ha már történelmi párhuzam, akkor a magyarok pont úgy cselekszenek, mint azok akkori vazallus államai, visszatartják a mostani migránsokat úgy, ahogyan azok tették bő ezer éve.
(Mondjuk azért is, mert mostanra már mi is a frank-német birodalom részesei vagyunk vazallusként..

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.19. 13:59:01

@konrada: huvazze... a magyarok nem területszerzési céllal mentek nyugatra. Bérmunkában.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.11.19. 14:01:03

@high up!: Megállapítottad, hogy fideszes vagyok. Szarva közt a tőgyét:)

Mi a véleményed a mentalitásról? Ha te elérsz végre egy biztonságos országba, ami már nagyjából Törökország, de legkésőbb a görögök. Normális ember, ha tényleg a nyomor és halál elől menekül, akkor befogja a pofáját és örül, hogy nem kell félnie, erre mit csinálnak? Na erről pár szót?
Ja és nem nem a médiát nézem, hogy mit mondanak, meg írnak, torzítva erre, vagy arra beállítottságtól függően, hanem 10-20 éve ismert barátaimat, akik 5-10 éve élnek a németeknél, svédeknél, ahol ugye a legnagyobbak a problémák.

high up! 2018.11.19. 14:05:46

@Ad Dio: ". Ha valaki úgy hiszi, hogy a tömeges válogatás nélküli migráció kívánatos, akkor győzze meg a többséget erről."

Haha, ez csak Orbaneszku beteg elméjében létezik, a végtelenül ostoba imádói meg tövig beszopják, hogy az EU országok tömeges, válogatás nélküli migrációt akarnak meg folytatnak. Tehát itt max. csak Orbaneszkut meg a híveit kell meggyőzni, hogy amit a fejükben látnak az az előrehaladott elmebaj, nem pedig a világméretü migráncs importáló összeesküvés.

Azt meg minek magyarázza az ember az egybites agymosott fideszes birkának, hogy Nyugat-Európában már 70 éve van migráció, miközben a birkucija azt hiszi hogy 2015-től. Ráadasul egy időben a kormányok maguk hívták be a gazdasági migránsokat.

Meg arra is minek időt pazarolni, hogy ennek a világról semmit nem tudó, a faluja határánal messzebb sose járó Átlaghülemagyarjának az ember elmondja, hogy Baszodfalván nemcsak azért nem kell éjjel-nappal fosni és rettegni fa migráns hódításól, mert a magyar nyomorba egy darab migráns se akar jönni, a munkáját ennyi fos fizetését meg pláne nem akarja elvenni, hanem mert a menekült áradat már két éve kifújt. Már csak a migráns kérdésbe totál belehülyült fidióta politkusok meg a trolljaik maradtak meg. De minek?

FOLYTASSUK!

illaim 2018.11.19. 14:07:21

Kész röhej, hogy milyen hisztit tudnak levágni a Gangesz partjáról bevándoroltak leszármazottjai! LOL

high up! 2018.11.19. 14:09:17

@dorian gray: " Normális ember, ha tényleg a nyomor és halál elől menekül, akkor befogja a pofáját és örül, hogy nem kell félnie, erre mit csinálnak? Na erről pár szót? "

Igen okostóni. Ha nem lett volna örizetlen a magyar-osztrák határ, akkor az 56-os magyaroknak tehát Romániába kellett volna menekülni, ugyebár?? Oszt enni a Ceaucescu által meghagyott kaja helyét és befogni a pofáját? Mer há biztonságban vóttak ők ott mán!
Na erről pár szót??

FOLYTASSUK!

high up! 2018.11.19. 14:13:12

@illaim: "Kész röhej, hogy milyen hisztit tudnak levágni a Gangesz partjáról bevándoroltak leszármazottjai! LOL"

Legjobban ezt röhögöm én is. Megjöttek a magyarokhoz a félázsiai rokonaik, ezek meg 170 kilométeres szögesdrót kerítést építettek maguk köré úgy rettegnek és tíz évre kihirdették a rendkívüli állapotot. Miközben a rokonok egy percig se maradtak.
Nem normális ez a nép, ezt magyarázni se kell.

FOLYTASSUK!

Ellenzéki Tüntető 2018.11.19. 14:18:32

@high up!: "Ha nem lett volna örizetlen a magyar-osztrák határ, akkor az 56-"

??? Szerinted őrizetlen volt az osztrák-magyar határ a hidegháborúban? Lol. De geci hülye vagy te, de nem gond, égesd magad meg az oldalad tovább, hátha lesz még itt fidesz háromnegyed is.

@poszt: Ja tehát ha a magyarok ezer évvel ezelőtt erővel bejöttek, akkor nekünk ezer évvel később kutyakötelességünk ezt hagyni, sőt óhajtani. Te se leszel hülyébb már.

Minden ballib bérretteg 2018.11.19. 14:37:58

Baromság az egész írás.

A honfoglaló magyarok idejöttek, és akik itt voltak azokat vagy kiirtották, vagy asszimilálódtak maguktól.
Nem volt választás. Szerecsétlen csókák próbáltak védekezni, de mi győztünk.

Ma muszlim invázió és honfoglalás van. Ahol többségben vannak ott ugyanolyan terrorban él az ember. Vagy elköltözik vagy asszimilálódik.
Az EU meg se próbál védekezni, mert jelenleg (Soros féle) migráció párti barmok uralják (egyenlőre).

Mi védekezünk. Mert nem akarunk azok sorsára jutni, akiknek a kultúráját és etnikai identitását mi töröltük el a föld színéről.

midnightcoder2 2018.11.19. 14:48:17

@high up!: "Megjöttek a magyarokhoz a félázsiai rokonaik"
Lásd a hozzászólásom az elején a zsidó történelemhez és a Holocausthoz.

werinter 2018.11.19. 15:06:07

@maxval balcán bircaman: Na ne mondd. :D Az Oroszokat egy EU embargó a csődbe viszi aztán ba***tják az akaratukat. Németországot pedig az Unió részeként érdemes kezelni. Ilyen szempontból pedig, a világ első számú nagyhatalma az EU, minden téren.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.11.19. 15:08:55

Egészen meghökkentett, hogy az Index egy ilyen álbuta minimálposztot kitett a címoldalára. Hozzákezdtem az olvasásához, várva, hogy a posztoló ebből vajon mit fog kihozni, és már vége is lett. Néhány értelmetlenül értetlenkedő megállapításért posztot írni?

Látom, hogy sokan próbálnak érvvel a posztoló segítségére lenni, tisztázni a benne levő homályt, de fölösleges.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.19. 15:10:58

@werinter:

Igen, lassan mennek csődbe, már csak 250 évet kell várni erre...

Ad Dio 2018.11.19. 15:28:42

@chrisred:

Ami neked szülési fájdalom, az nekem vakbélgyulladás. És ha meg akarsz győzni arról, hogy ez szülési fájdalom, hát ÉRVELJ! Ha nem érvelsz, akkor és bizony a szikére szavazok, pedig kifejezetten ellenzem az abortuszt ;-).

chrisred 2018.11.19. 15:57:44

@Ad Dio: Nem vagyok jó távdiagnózisban, ezért fogalmam sincs, mitől szenvedsz. Személyes konzultáció egy szakorvossal többet segíthet.

Ad Dio 2018.11.19. 16:00:45

@chrisred:

Érvek nélkül nem fog menni. Szóltam. Nem csodálkozni ha kisebbségben maradsz.

chrisred 2018.11.19. 16:04:34

@Ad Dio: Érveltem. Nem tehetek róla, ha nem értetted meg.

Alick 2018.11.19. 16:05:49

@werinter: "a világ első számú nagyhatalma az EU"

Shithole empire.
:)

midnightcoder2 2018.11.19. 16:12:30

@chrisred: "Amúgy egyetértek, de mitől inkább nagyhatalom a se nem liberális, se nem demokrácia Oroszország, mint például Németország?"

Pl. van neki úgynevezett hadserege. Az EU anno a saját jugoszláv konfliktusát sem tudta önerõbõl megoldani.

chrisred 2018.11.19. 16:21:57

@midnightcoder2: Bezzeg a katonai erővel megoldott konfliktusok egész sorát fel lehet sorolni az elmúlt fél évszázadból. USA: Vietnam, Irak 2X, Oroszország: Afganisztán, Ukrajna.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.19. 17:00:48

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ha jól értem azt akarod elhitetni, hogy akinek nem tipikus cigány neve van az a bűnöző nem lehet cigány

Csak szólok, hogy minden idők egyik legveszélyesebb cigánybűnözőjét Richter Richárdnak hívták, amiből se a családi- se a keresztnév nem illik a sémádba. Ha tovább haladsz ezen az úton a névmágiával, akkor nemsoká eljutsz oda, hogy ő volt aki megalapította a Richter gyógyszergyárat

Nem volna ésszerűbb elfogani azt a közismert tényt, hogy az iparszerűen szervezett "magyar" prostik és futtatóik Nyugat-Európában rendszerint közülük kerülnek ki?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.19. 17:20:00

@David Bowman:

Ha így lenne, ma arról beszélnék, hogy mi avarok/pannonszlávok itt élünk 1500 éve, s asszimiláltuk sok népet, köztük az 1100 éve bejött magyarokat is.

David Bowman 2018.11.19. 17:20:29

@high up!: A cigányok nigráncsok, akik 700 éve integrálódnak.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.11.19. 17:30:28

@high up!: Eloszor is ez a folytassuk kiabalasod minden kommentet vegen eléggé bolcsis, de biztos van valami okod rá.
Romániában menekülni az 56-os magyaroknak? Ugye ezen az alapon megkérdezed a mostani migriket is, hogy miért erre jönnek és nem kelet felé, ahol hasonló a kultúrkör az ovekhez?
A másik amire még mindig nem tudtál semmit mondani, hogy latsz-e különbséget a 20. századi magyar/akármilyen kommunizmus olyan nyugat felé migralt emberek viselkedésében, az állítólag háború meg halál elől menekülő követelőző, orojongo arab meg afrikai migránsok között.

Ménár Atya 2018.11.19. 17:33:14

Tehát a honfoglalók migránsok.
Köszönjük Emese! :D
Kicsit olvasgass azért még a témáról szerintem.

Ad Dio 2018.11.19. 17:49:01

@chrisred:

Francokat érveltél. Kinyilatkoztattál.

Viszlát és kösz a halakat 2018.11.19. 17:50:44

"Írjuk-e át a történelemkönyveket aképpen, hogy állítsuk azt a magyarok a talpunk alatt lévő földből nőttek ki, soha sehonnan nem jöttek, soha sehova nem mentek, maradtak örökre?"

Inkább kerdezzük meg az avarokat, mi a véleményük a migrációról.

Viszlát és kösz a halakat 2018.11.19. 17:58:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: "bizony, vannak cikkek a magyar maffiáról Angliában. Azért, mert te nem tudsz róla, nem jelenti, hogy nincs.Hungarian grooming gang who exploited 'hundreds' of women jailed after sex ..."

Mondjuk speciel a linkelt történetben a "magyar" max állampolgárságot jelent és kizárólag arra bizonyíték, hogy a sokszáz éve bevándorolt és beileszkedni képtelen kisebbségi etnikum innen tovább vándorolva is marad bűnöző.

Viszlát és kösz a halakat 2018.11.19. 18:04:38

@high up!: "Érdekes kis pscyhopata nép ez a "magyar"."

FOLYTASD!

Viszlát és kösz a halakat 2018.11.19. 18:10:25

@Ad Dio: "kuss én így érvelek"

- az agresszív kismalac viccek alapján -

morph on deer 2018.11.19. 18:10:58

@dorian gray:
”orojongo arab”

Ez valami arab törzs, vagy mi a bánat? Vagy az orojongo csak egy ahhoz hasonló jelző, mint a szittya a magyarnál?
Megöl a kíváncsiság!

morph on deer 2018.11.19. 18:50:26

@high up!:
“170 kilométeres szögesdrót kerítést építettek maguk köré ”

Az hagyján, de orbánnak hála már megint szögesdrót választja szét magyart a magyartól, közben teli torokból óbégatnak a hívek az elcsatolt területek miatt!

Aztán ha ez nem lenne elég, akkor most jönnek a magyarok elől ráccsal elzárt területek is, most éppena fővárosban!

Remélem, hogy a nem túl távoli jövőben következnek az állampolgári rendszámok is, színkódokkal, hogy lehessen tudni, kinek mikor és hova szabad a bejárás..!
Például aki nem a fideszre szavaz, az nem léphetne be a budai várba, a Hősök terére, vagy a Kossuth térre, a liberálisoknak meg kijárási tilalom este hattól reggel hatig, meg ilyesmik.
Lesz itt olyan rend, tisztelt hölgyeim és uraim, azaz kedves elvtársak és elvtársnők, mint a pinty!

Ha már madár: javaslom a Cinege utca és környékének ugyancsak szögesdróttal való bekerítését is, rendesen őrtornyokkal, ahogy kell, csupán “biztonsági okokból”!
Jól jön még az egyszer...

David Bowman 2018.11.19. 21:40:37

@morph on deer: A magyarok szépen átjönnek a kapun.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.19. 22:28:32

@Viszlát és kösz a halakat: Tóth Péter, Puskás tipikus cigány nevek???
Ja, Puskás Öcsi is azért emigrált Spanyolországba, mert ott voltak a rokonok?

chrisred 2018.11.20. 07:44:23

@Ad Dio: Inkább letagadod a létezését, mert ellenérveid nincsenek.

2018.11.20. 13:09:57

@high up!: Ha már copy-paste, erre gondoltam: wwf.hu/archivum/2017ev/1/soha-nem-volt-meg-ilyen-koran-a-tulfogyasztas-vilagnapja

Egyébként, ha beleolvasol a hozzászólásaimba, hamar rájössz, hogy minden vagyok, kivéve fidesztroll. Semmi gond.

Viszlát és kösz a halakat 2018.11.22. 07:24:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: Jaja aki nem Lakatos vagy Kolompár az már csak árja lehet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.22. 08:39:29

@Viszlát és kösz a halakat: 2017-ben LondonbanHungarian sex gang' who all…
'Hungarian sex gang' who allegedly ran brothel based on University of Sussex campus

Fotó is van, sajna nem tudom belinkelni. Mosolygós fiatalember, öltönyben, és nagyon nem cigány.
süti beállítások módosítása