Daisy Fullbright's mental ruminations

Alternatív valóság1

2024. augusztus 18. 12:17 - Daisy Fullbright

These mountains that you are carrying, you were only supposed to climb.- Naywa Zebian

Van egy spirituális tanítás, mely szerint a valóság, amit élünk: EGY valóság és nem A valóság. Ez a tanítás arra ösztönöz minket, hogyha nem tetszik az a valóság, amit éppen élünk, hát cseréljük le, hiszen ez csak egy a sok közül, amit élhetnénk. Cseréljük le egy olyan alternatív valóságra, ami a; jobb, mint amit élünk és b; el tudjuk képzelni és számunkra elfogadható. És ha lecseréltük, kezdjünk úgy élni, viselkedni, cselekedni, dönteni, mintha az a valóság lenne A valóság. Lesznek az úton olyan tapasztalatok, amik megcáfolják ezt a valóságot, azokat kukázzuk ki, nincs rá szükség, az eredeti rossz valóság próbál visszarántani minket a lelki-nyomorba, s lesznek olyan tapasztalatok is, melyek alátámasztják az általunk teremtett valóságot, ezt mindig gondosan jegyezzük le. Ne mondjuk zuhanyzás közben, hogy most nem tudom leírni, majd emlékszem rá. Én speciel arra sem emlékszem, mit ettem tegnap reggelire, mért emlékeznék pont erre? Ugorjunk ki a kádból, s kezdjünk írni. Hamarosan, ígéri a tanító, minden sejtünk azt a valóságot fogja élni, amit saját magunknak teremtettünk.

Egy barátnőm és párja ugyan nem tud erről a tanításról, de ők egyenesen úgy élnek, hogy egyszerre több dimenzióban vannak párban és minden dimenzióban más a kapcsolatuk állapota, s attól függően, hogy éppen mire van szükség, ha éppen egy kis feszkó van, akkor beugranak abba a dimenzióba, ahol verik egymást, bunyóznak egyet és mehet tovább a kapcsolat. S ezen fellelkesedve egy kávézás közben kreáltam nekik egy svéd vegán dimenziót, ahol Grabovoj számok2 vannak a hűtőn és pránán3 élnek és az mindent megold. Egy hétre rá megtaláltam a debreceni barátnőmtől kapott Grabovoj számos képeslapokat, nagyot röhögtem, s továbbítottam a svéd dimenzióba, ott a helye. Nagyon remélem, barátaim nem töltenek sok időt ebben a valóságban, de azért néha meglátogatják, ha egy jót akarnak mulatni.

austen.jpg

Az élet egy játék, csak nem mindenkinek mondják el, hogy most melyik játékban van, kik a csapattársai, kik az ellenségei, s mik a játékszabályok. Azok néha a játék közben derülnek ki és alakulnak. Minden a képzelőerőn és kreativitáson múlik. Egymás tükrei vagyunk. Kiben jobban szeretjük magunkat nézegetni, kiben kevésbé. Úgy kapcsolódj, mintha minden élő béklyóban lévő Isten lenne.

"Ki minek gondol, az vagyok annak…
Mért gondolsz különc rokontalannak?
Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
Te vagy magad, ki e jelet vonja.
 
S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
Mert fénye-árnya terád sugárzik.
Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról:
Rajtam látsz törvényt sajátmagadról.
 
Okosnak nézel? Hát bízd magad rám.
Bolondnak nézel? Csörög a sapkám.
Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz;
Ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.
 
Szemem tavában magadat látod:
Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod. "4

1, Alternate reality- Srikumar Rao

2, Grigorij Petrovics Grabovoj kazahsztáni származású orosz szélhámos, csaló, szektavezér, aki a követői szerint tudós, feltaláló, tisztánlátó, gyógyító, tanító; A tudományos közvélemény szerint áltudományokat terjeszt és kuruzsló. Egyik ilyen tanítása a számsorokkal való gyógyítás. (Wikipedia)

3, Prána (szanszkrit): szél, az élet lehelete, univerzális életenergia, amely mindenhol jelen van.

4, Weöres Sándor-Ki minek gondol, az vagyok annak...

Barátnőmnek, Katának

Budapest, 2024. augusztus 18.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr518468841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása