Daisy Fullbright's mental ruminations

Színrelépés (Írói gyökerek)

2024. január 09. 10:03 - Daisy Fullbright

kelni kell, kanyarog a kifli a vaj alatt, menni kell”*

Vannak dolgok, amiket az ember tud, sejt, vagy érez. Vannak, amiket vár, remél, vagy megszervez. Ha nem tudod igazán megfogalmazni, mért jó és már magától megy, akkor valószínűleg beléptél a saját filmedbe. Tekerd vissza és vágd ki**, ami nem tetszik!

Fogcsikorgatva ragaszkodunk történetekhez, helyzetekhez, szenvedéshez, mintákhoz. Bele akarunk illeni valamibe, amit nem mi alkottunk. Sosem késő kifarolni a romokból. Van az a pont, amin csak egy kataklizma segít. Biztos, hogy el kell menni odáig? Szórd a hamvakat a Dunába, fordulj meg, kapcsold le a villanyt és jöhetsz! Minden, ami fontos és értékes, benned van!

Tavaszodik. Ha nem is a természetben, de a jég lassan felolvad. Még hosszan vastagon takarózunk, farkasszemet nézünk a múlttal. Nincs már rá szükség, csak nyűg.

kutya.jpg

Az írás gyógyulás. A sebek feltárása és a mérgezett nyílhegy eltávolítása, majd a szövetek regenerálása. A faládikába a gyökeret azért rejtettem, mert az segíti ezt a folyamatot. Az írás teremt. Olyan dolgokat, amiket el sem tudunk képzelni. Az írás összeköt. Embereket. Korokat. A kozmoszt a Földdel. A tudást a tudattal és a tudatalattit tudatosítja. A képzelet leghatékonyabb kifejezőeszköze. Ahány szavunk van, annyiféle gondolatunk és világunk lehet. Mehetünk az utcán jobbra és balra, ihatunk reggel teát, vagy kávét, lehetünk társsal és egyedül. Várhat ránk valaki otthon. Kereshetünk valamit, vagy menekülhetünk valahonnan, a szavak mindig velünk maradnak. A történetek a barátaink. Fogják a kezünket. És minden történet egy szerelmi történet… Mindegy, hogy rosszul kezdődik, lehet benne fordulat. A történetek univerzálisak. A kollektív tudatalattiban minden és mindenki története meg van írva. De átírhatod, ha akarod. Ez az Akasha krónika, indiai Pálmalevelek, svadharma, vagy a tranzakcióanalízis Sorskönyve. Aki nem tetszik, írd ki a történetedből és kapcsold egy másikhoz! És akivel szeretsz együtt lenni, azzal írj egy közös könyvet! A történetek cseppek, cseppek az esőben, cseppek az óceánban, cseppek a folyóban. Mindannyian vízből vagyunk, mindannyian történeteket mesélünk. Mióta világ a világ.

T. B.-nek

*Jazz+Az - Megint hétfő

** The Cardigans – Erase and rewind

Kép: Next to an empty chair

"Írói gyökerek" téma-ötlet: Kupai Eszter N'alika

Budapest, 2023. október 17./ 2024. január 9.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr2618298685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása