Daisy Fullbright's mental ruminations

Egy nap – Curtain call* 

2023. október 03. 16:42 - Daisy Fullbright

Lupin azt mondta, olyan varázslatok létezhetnek, amit soha nem képzeltünk volna.”1

curtain.jpg

Egy nap felkelsz és egy másik ember néz rád a tükörből, a végtagjaid mintha hosszabbak lennének, az arcod ovális, a hajad rézszínű, és nem utolsósorban máshogy érzed magad. Szabad vagy. Csak egy álom volt az eddigi élet, vagy most álmodsz? Azt mondják az élet egy színielőadás és a halállal egy függöny zárul le. Hogy van-e vastaps, arról senki nem ír. Hogy ki hívja vissza a szereplőket egy másik életbe, ahol nem emlékeznek rá, hogy ők már játszottak darabokat együtt, az sem teljesen világos. De mégis így van. Megszületünk, és érzések, érzetek mentén próbálunk tájékozódni új otthonunkról, és ki kell találnunk mi a feladatunk, miért jöttünk ide. Nem biztos, hogy a feladat megoldásával szabadulunk a svadharma2 fogságából, lehet, hogy a feladatmegoldási kényszer feladásával. Vannak dolgok, amiket ki kell engednünk a kezünkből, hogy megkaphassuk, azt ami tulajdonképpen mindig is a mienk volt. És akkor minden magától a helyére kerül. Rájövünk, hogy kár volt kívül keresni, hiszen mindig is bennünk volt. Egy elveszett szó, egy elveszett gondolat, egy elveszett tekintet, egy elveszett érintés, egy elveszett élet. De az anyagmegmaradás törvényét követve az Univerzumban nincsenek elveszett dolgok. Az anyatermészet, a kollektív tudat és -tudatalatti, a nagy központi információs tárhely mindenre emlékszik, és amikor legkevésbé számítasz rá, fellibben egy függöny. Meglátsz, meghallasz, megszagolsz valamit, amit már láttál, aki már voltál, aki lehettél volna, aki lehetnél. Átlátsz életeken, belelátsz mások életébe. Olyat látsz, amit más nem, és csak kevesen hisznek neked. Mígnem olyanok közé nem keveredsz, akik szintén átlátnak a függönyökön, és végre értitek egymást, egy nyelvet beszéltek. És elkezdődhet a valódi munka, a valódi élet, a teremtés, a jóvátétel3, az át okozás4.

                                                        A KÁBA PÉK TOBORZÁS5

 

  • * angol: tapsrend
  • 1. J.K. Rowling - Harry Potter és a Halál ereklyéi
  • 2. szanszkrit: az egyén szerepe, feladata a szociális és kozmikus rendben
  • 3. Bert Hellinger a Családállítás módszerének megalkotója által bevezetett pszichológiai fogalom: a betegséget, szenvedést azért viseljük, hogy valamilyen családi karmát oldjunk általa.
  • 4. át okozás: átok, a karma megváltoztatása
  • 5. HATÓERŐ

Budapest, 2023. október 3.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr3518227109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása