Daisy Fullbright's mental ruminations

Az olvasó nők veszélyesek* (Vámos Miklós stílusában)     

2020. április 08. 20:10 - Daisy Fullbright

 „Tudható, az író nem azonos egyik hősével sem, éppen mert minden hősével azonos, és aki mindenkivel azonos, az senkivel sem, amiként akit mindenki szeret, azt senki.”**

Ma 4 óra környékén szálltál le az 1-es villamosról a Népligetnél, és jó szokásodhoz híven az úttesten akartál átvágni a M3-as metrópótló busz megállójába, de sajnos a forduló sávból autók érkeztek, így inkább mégis az aluljárón keresztül közelítetted meg a célpontot. Vesztedre! Illetve ez nézőpont kérdése.

Szóval az alujáró itt sosem volt túl bizalomgerjesztő, mostanra inkább egy bűntanyára emlékeztet. Egy úriember elég egyedi módon próbálta magára vonni a figyelmedet, és amikor ez nem sikerült, utánad eredt, és megfogta a karodat. Neked se kellet több, nem tudni, hogy a felháborodás, vagy az adrenalin, de ráförmedtél, hogy téged senki ne fogdosson, és egy dühös lendülettel fejen vágtad a kezedben lévő Vámos könyvvel. Valahogy olyan ügyesen ütöttél, hogy pont a könyv éle találta fejen. Na most azt már nem vártad meg, hogy felhasadt-e a bőr, vagy mi lett, mert közben kiértél az aluljáróból és a busz is megjött. A megállóban többen megkérdezték jól vagy-e, holott inkább az úriembernek lett volna néhány öltésre szüksége. Felszálltál a buszra, megráztad magát és felütötted a könyv következő fejezetét. Milyen szerencse, hogy sosem tértél át az E-book olvasásra, azzal nem lehetne ilyen mély sebet ejteni.

vamos_legkozelebb_majd_sikerul_vamos.jpg

Tegnap, amikor két kókuszdiót vettél húsvétra, viccesen meg is jegyezted a zöldségesnek, hogy még önvédelmi fegyvernek is jók, pláne hogy nem marad rajtuk ujjlenyomat, igazán ideális. Nem gondoltad, hogy ilyen hamar meg kell magadat védeni. De hát ezen nem lehet csodálkozni, az olvasás eddig is a külvilágtól védett, és ez most sincs másként. Eddig a lelkedet, autonómiádat, személyes teredet biztosítottad könyvekkel, úgy tűnik a testet is meg lehet vele védeni. A maszkkal-kesztyűvel nem mentél volna sokra, még ha lett is volna nálad. De egy könyv úgy látszik, életeket menthet. Esetleg holnap a Bibliával, egy kereszttel és szenteltvízzel indulj majd el otthonról, ha esetleg valakit egzorcizálni kellene az úton, sose lehet azt tudni. Alkalmazkodni kell a helyzethez, még annak is, aki olvas. De az is lehet, hogy a helyzetnek kell alkalmazkodnia ahhoz, aki olvas. Nagyon úgy tűnik, ez utóbbi.

*Címében azonos Stefan Bollman regényével

**Idézet Vámos Miklós- Márkez meg én című regényéből, ami egyben önvédelmi eszköz is lehet

Budapest, 2020. április 8.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr5115599414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása