Daisy Fullbright's mental ruminations

A halál fogsora

2019. március 05. 19:41 - Daisy Fullbright

Mondják, hogy az embernek a tej és maradó fogsora után öregségére, jóval 80-90 év felett új fogsora kezd kinőni. Mindez persze akkor, ha az őssejteket holmi fogbeültetés során nem ölték el. Ez a fogsor teljes fényében a dolgok természetes menete miatt nem tud pompázni. Van, hogy halottakon fedeznek fel ilyen fogakat. Kérdés, hogy mire készül az ember ilyen korban, mit akar „megrágni”, mi újba akar belekezdeni?

Meglett korában az ember, ha van minderre ideje, elkezd lelassulni, és sokszor látjuk öregeken, hogy máshol járnak, haldoklókon, hogy mással beszélnek. A szenvedések közben hirtelen felcsillan a szemük, mintha régi ismerőst látnának, s gyakran szólnak is hozzá, nyújtják felé kezük.

Az az ismeretlen, amitől mindenki fél, és távol akarja tartani magát, a legrégebbi ismerősünk. A legnagyobb univerzális rendező erő, mely segít a léleknek végleg elhagyni a testet, más formában továbbélni, s ha szükséges, újrakezdeni. A földi élet során ez talán a legnagyobb transzformáció. Érdemes is erre a találkozásra új fogakat növeszteni!

elet-a-halal-utan.jpg

De amit sokan nem tudnak, a halál nem csak egy külső erő, bennünk is van, olyan, mint az öngyógyító erő. A halál, csakúgy, mint a gyógyulás a mi kezünkben is van. Persze külső, természetellenes segítséget mindkettőhöz igénybe vehetünk, de annak nagy ára van, gyógyulásnál a test, halálnál a lélek látja kárát az ilyen erőszakos beavatkozásoknak. A halálnak pontos ideje van, habár lehet vele/magunkkal alkut kötni, de akkor adni is kell érte valamit, vagy ne adj Isten, valakit.

Ez az erő azzal teszi nekünk a legnagyobb szívességet, hogy kereteket ad, időhatárokat szab, és rendkívül értékessé teszi az Életet, hiszen amit el lehet veszíteni, az mindig értékesebb, mint amit nem. A halál egy lehetőség, hogy itt a Földön jobban éljünk, vagy akár, hogy utána új életet kezdjünk. Vannak, akik életük során sokszor tapasztalják meg ezt az erőt, s tovább élő testükbe új lelket építenek a sajgó romokból. Mások elhagyják a testet, és más testben próbálnak szerencsét ugyanazzal a régi, sebesült lélekkel, hátha ott meggyógyulhatnak.

Bárhogy is, ezt a szolgálatot nem szabad elbagatellizálni, nagyon nem mindegy, hogy mi lesz a halál után, az meg végképp nem, hogy addig mi történik! Csak a földi testbe inkarnálódott lélek tud kapcsolatokat gyógyítani, ez sehol máshol nem lehetséges. S oly kevés ilyen hely van, ahol a test, s lélek együtt van, kár lenne eltékozolni ezt az esélyt, itt az ideje kinöveszteni azokat a „halál fogakat”!

Budapest, 2019. március 5.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr7914670227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása