Daisy Fullbright's mental ruminations

Fless

2019. január 13. 20:45 - Daisy Fullbright

Irgalmasságot akarok és nem áldozatot. Mert nem az igazakat hívogatni jöttem, hanem a bűnösöket a megtérésre. Máté 9:13

Wisconsin államban, Milwaukee-ban a Füvészkert mellet van egy kis klub, a Rave. A látogatók nem véletlenül jönnek ide. Mindenkinek ugyanaz a szándéka, és ez olyan természetes, mint amikor reggel lefut az ember tejért a boltba, mert elfogyott, és anélkül nem tudja meginni a kávéját. Hát ide is pont ezért jönnek, az éjszakát nem tudják magányosan eltölteni. S hazafele az éjjel-nappaliban még tejet is tudnak venni, hogy a reggel is simán induljon.

termszet20.jpg

Suzan ma este csak beszélgetni akart, elege volt ezekből az egyéjszakás viszonyokból. Olyan személytelenek, a postással belsőségesebb a kapcsolata, legalább is a nevére még másnap is emlékszik. Szóval felvette azt az álarcot, ami mereven elzárja a közeledni vágyókat tőle, és csak figyelt. Az a rengeteg csalódás, ami az arcokon tükröződött meglepte. Még soha nem vette észre, sőt nem is gondolt rá, hogy ide csupa kiábrándult ember jár. Mellette egy pár veszekedett. Nem is tudta, hogy ide párok is járnak, nyilván harmadikat keresnek. Egyre durvább lett a szóváltás. Suzan nem értette, min veszekednek. Mintha kilépett volna a testéből és csak az agressziót érzékelné, de a szavak értelmét nem. Hirtelen egy csillogó tárgy került elő: pillangókés. Hogy jutott át ez a biztonsági ellenőrzésen? Olyan érzése volt, mintha az egész teremben mindenhol egyszerre lenne jelen. Mintha egyszerre olvadna össze a kúszónövénnyel a falon, s a Füvészkert fáival. Mindent látott, és sikítani akart, de nem jött ki hang a torkán. A zene és a fények torzan szivárogtak felé, átfolytak a testén, az ereiben lüktettek, majd a szíve visszapumpálta a terembe. Hallotta, hogy susognak a fák. Mintha az hangosabb lenne, mint a klubban lévő zajok. És értette is, hogy mit mondanak. Elege lett ebből. Nagy nehezen rátámaszkodott az asztalra, felállt és bizonytalan léptekkel kitámolygott az utcára. Átment a Füvészkertbe, és érezte, hogy végre ott van, ahova eredetileg akart menni. Felkúszott az egyik bükkfára, s reggelre kinyílt rajta az első tavaszi bimbó.

Budapest, 2019. január 13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr8214560592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása