Daisy Fullbright's mental ruminations

Iloz

2018. október 28. 19:38 - Daisy Fullbright

ZEON, 2836. október 25. 20 óra (helyi idő) magic_stones.jpg

Mona: - Mi az az iloz? Tisztára úgy hangzik, mint valami csehszlovák nagyteljesítményű ipari oldószer az 1960-as évekből.

ABABA: - És 2916 pontot ér!

Mona: - Azt meg hogy? Oké, háromszoros szóértéken van, de az csak 12*3=36 pont. Megint a trükkös szabályaid alapján. A franc, az 12*3*3*3*3*3. Ezeket a hatványozós furmányaidat nem tudom sose követni!

ABABA: - De, ha kitalálod mi ez a szó, te is megkapod ugyanezt a pontértéket.

Mona: - Most scrabble-özünk, vagy Barchobázunk?

ABABA: - A kettőt együtt, sabbath van!

Mona: - Oké, de akkor segíts! Lövésem nincs. Valami dereng? Nyomon vagyok egyáltalán?

ABABA: - Igen, elég jól belőtted a korszakot, és a bolygót is, még a régiót is! Ügyes vagy! Most találd ki, mért hatványozódott ennyiszer a szó, az majd segít!

Mona: - Oké, szóval, ha egy szó háromszoros szóértéken van, akkor még 3-al annyiszor hatványozódhat, ahányszor a scrabble szabályai szerint tilos lerakni ilyen szót. Ilyen baromságot is csak te tudsz kitalálni!

ABABA: - Jól van. Mit tilos a scrabbleben?

Mona: - Helység -, vagy személynevet lerakni, becézni, vagy rövidíteni a szavakat, fordítva letenni a szavakat + ABABA féle tiltás: mindezt sabbathkor.

ABABA: - Jól van, Mona, fejtsük vissza!

Mona: - Szombat van, szerintem az az első hatvány. Azt mondod 1960-as évek? Valami név lesz, ez a második hatvány. És biztos fordítva! Zoli, ez a harmadik. Már, ne is haragudj, de milyen név az, hogy Zoli?

ABABA: - Mindenesetre kreatívabb, mint tegnap a te Freud-od! Ráadásul a pénteken tilos pszichiáter nevet letenni szabályt már tavaly töröltem! Nem tudom, mit ragaszkodsz hozzá?

Mona: - Csak megpróbáltam, hátha elfelejtetted, hogy betiltottad a tiltást. De ami elmúlt, az elmúlt. Na, szóval eddig jó?

ABABA: - Jó! Mi a negyedik hatvány?

Mona: - Szerintem becenév. De mit becézünk így? És vezetéknév, kereszt, vagy helység?

ABABA: - Ebből csak az egyiket érdemes becézni. Pláne, lehet, vagy fogalmazzunk úgy: nem tilos.

Mona: - Tudod, hogy cefettül idegesítő vagy? Imádsz tiltani! Hát még nem tiltani! Ez valami komplexus lesz. Az a szerencséd, hogy tegnap raktam le Freudot. Ha ma raknám, kitekerném a tudatalattidat!

ABABA: - Ne pöccenj be! Már közel vagy! Szóval, milyen név?

Mona: - Akkor kereszt.

ABABA: - Összefoglalok. Tehát egy keresztnév becézve, az 1960-as években gyakran adták a KGST országok egyikében. Eredeti formájában milyen név? Megengedem, hogy a tárban megnézd!

Mona: - A tár azt mondja: Zoltán, magyar férfinév. Az életben ki nem találtam volna! Mit jelent?

ABABA: - Szultán.

Mona: - Az meg mi?

ABABA: - Török fejedelem.

Mona: - Na, jól van. Kérem a 2916 pontot! Haladjuk már, mert éhes vagyok! Mi lesz vacsorára?

ABABA: - Itteni tofuízű kolbászkrém utánzat, meglepő csicseriborsó csapatokkal, cukrozva!

Mona: - Ez rosszabb, mint maga a játék volt! Részemről passzolok! Kinyitok inkább egy konzerv ionizált plazmát, azzal elleszek reggelig. Night-night!

ABABA: - Aludj jól, Mona!

Budapest, 2018. október 28.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr7814329077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása