Daisy Fullbright's mental ruminations

Jóstökméz és egyéb nyalánkságok

2016. július 20. 20:32 - Daisy Fullbright

A kedves olvasó biztos ismeri a scrabble nevezetű  játékot, amit a szót facsarni még jól tudó, de a szexet már annyira nem igénylő idősebb házaspárok, vagy az öregek otthonában tébláboló szellemileg fittebb hölgyek játszanak az idő múlatása végett. Az ügy pikantériáját még szokták fokozni azzal, hogy különböző kontextusú szavakra soron kívül kétszeres-háromszoros szóértéket adnak.

Így vágtunk bele egy kollégámmal a nyári szünet előtt a scrabble marathonba. Mi, mondanom sem kell, az erotikus szavakat díjaztuk háromszoros szóértékkel. Célunk volt továbbá, hogy minden betű a táblára kerüljön és nem vetettük meg a teljesen új szavakat, ha azokat mondatba foglalva használhatónak ítéltünk. Az erotikusnak mondható szavak közül a kolléga által lerakott békakukikák volt az évad befutója, míg a legszebb kreált szónak, amit ketten hoztunk össze, a jóstökméz bizonyult. A szó darabonként állt össze, és mindig valamilyen sztorit kellet köré keríteni, hogy elfogadható legyen.

tok.jpg

Mi is tehát mindezek után a jóstökméz? Hát, kérem szépen, a jóstökméz egy igen ritka mézfajta, amit már az őskorban is használtak a törzsek sámánjai az időjárás előrejelzésére. Pszichedellikus hatásátáról később a delphoi jósdában Püthia transzállapotai tanuskodnak, aki jóslatai előtt ebbe az igen nagy becsben tartott csemegébe mártotta kisujját, s nyalta le.

Más szerzők szerint már említett oly ritka jelenséget, mint a nünükék prekognícióját (lásd: Buskó Tibor- nyiroknünükék kiegészítés) egyes ritka mézelő nünüke fajtáknál ez az igen hatékony szer is okozhatja. A jövőbe látást ennél a fajnál még biotechnológiai módosítás és epilepsziás roham is kiválthatja, amellyel egy másik cikkünkben foglalkozunk.

Ha valakinek ezután megjött a kedve a játékhoz, jó szórakozást kívánok! 

Köszönet az inspirációért a játszótársnak, Bodnár Imrének!

Budapest, 2016. július 20.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr808904038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása