Daisy Fullbright's mental ruminations

Kiégve

2016. július 05. 10:40 - Daisy Fullbright

Tegnap a Jászberényi úti öregek otthona 406-os szobája kiégett. A tűzszerészek és a tűzoltók egybehangzó véleménye szerint az égést robbanás okozta. Lapzártáig az akciót egyetlen iszlám terrorszervezet sem vállalta magára, úgyhogy el kell fogadnunk azt a prózai valóságot, hogy az esetet egy felrobbant dezodoros-, borotvahabos-, vagy hajlakkos doboz okozta.

Riporterünket odaérkeztekor áldatlan állapotok fogadták. A szoba és a folyosók füst és koromfelhőben, egy ápoló sokkos állapotban volt. Az öregeket, akik nem tudtak elmenekülni, a kerekesszékeikben ülve már nem csak a kor, hanem a korom is felismerhetetlenségig egymáshoz hasonlatossá tette. Többen hallották, amint a szoba egyik lakója a gyógytornászt kérte meg, hogy hozza ki a bent felejtett fogsorát, mert nem tud ebédelni, mások a káoszban még délelőtt 10-kor sem kapták meg a reggelijüket.

images_2.jpg

Mindazonáltal az esetet oknyomozó riporterünk sem tudta mélyebben felderíteni. Misztikus homály fedi, hogy kinek lehetett tűzszerszám a birtokában és a reggeli órákban mért használta. Spekulálni persze lehet. Egyes belső információk szerint az ügy az autoriter főápolónő elleni lázadás egyik lépése lehet, miután a parketten szétszórt vajaskenyerek és a kávéval összepiszkított ágyneműk nem bírták távozásra a hölgyet. Mások szerint nem elképzelhetetlen, hogy valamelyik romantikus öreg pipára gyújtással köszöntötte a Napfelkeltét. A pontos okot valószínűleg soha nem tudjuk meg. Ezt a hírt is csakúgy elmossa az idő, mint az összes többit, anélkül, hogy valakit is túlságosan megváltoztatott volna.

Budapest, 2016. július 5.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr738867746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása