Daisy Fullbright's mental ruminations

Apokalipszis, avagy miért estek ki az erdei nünükék a Tao-ból

2015. május 12. 14:01 - Daisy Fullbright

Már régóta megfigyelt tény, hogy az erdei nünükeszúnyogok a násztánc közben a horror vacui elvet követve teljesen betöltik a rendelkezésükre álló teret. És nem csak, hogy betöltik azt, de Benoit Mandelbrot megfigyelése szerint a Fibonacci szekvenciát követve fraktálszerű káoszt képeznek, amely New Yorkban gyakran hurrikán kialakulásához vezet. Ezt a jelenséget nevezte el Edward Lorenz, meteorológus, „nünükeeffektusnak”.

A nünükék ilyenkor teljesen elvesztik a fejüket, belső háborút vívnak az EGO-jukkal. Ez az eredeti értelemben vett dzsihád kiszakítja őket a Nagy Egészből, a Tao-ból.

images_1.jpg

A násztánc végső célja, hogy visszaszerezve méltóságukat újra szeretetteljes lénnyé varázsolják magukat. Ezt a „Ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!” („Ne nous soumets pas a la tentation, sed libera nos a malo!”) könyörgések kántálásával érik el.

Tudják, hogy a Szeretet Törvénye mindent fölülír. Örök szabály, amely alól nincs kibúvó. Ebbe az állapotba kell hát visszatérniük, hogy kis életüket tovább folytathassák és családot alapíthassanak. Minden élő dicséri az Urat! Amen!

Budapest, 2015. május 12.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr927453696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása