Daisy Fullbright's mental ruminations

Janis Joplin Tökölön

2024. március 01. 21:51 - Daisy Fullbright

dydd gwyl dewi hapus! (walesi- Boldog szent Dávid napot!)

wales.jpg

Timi barátnőmmel cseteltünk ma, hogy kísértetiesen hasonlít Janis Joplin-ra és mivel Tökölön él a címet már meg is magyaráztuk. Nem szoktunk ilyen egyértelműek lenni, de sose késő elkezdeni. A TATA Consultancy services-nél dolgoztunk együtt, aztán barátságban maradtunk, ami azért furcsa, mert az ember azt hinné, hogy ilyen korban már nem formálódnak igazán mély barátságok. De nyilván ez egy mítosz, amit most a harmadik mondatban mi ketten le is döntöttünk.

Lányának, Nórának a nyáron a velencei kampingben egy családi barát - Ildikó- kékre akarta festeni a haját, és persze szőke lett. Csak színezővel, de a kislány haja szőke maradt. Lett is az iskolában balhé belőle, behívták a szülőket, gyereket haza akarták küldeni, hogy festesse vissza egérbarnára. Mindig is dán tündérnek néztem Nórát, így szőkén most kifejezetten klappol az általam elgondolt azonossághoz. Mondhatjuk úgy, önazonos. Oej! (dán – szem)

Én úgy tudom, hogy vállig érő hajra 100 gramm c-vitamint (aszkorbinsavat) kell összekeverni kímélő samponnal, amíg egységes massza nem lesz, majd a keveréket max. 2 óráig a hajon kell hagyni. Utána hidratálni kell a hajat, például olivaolajos kezeléssel. Ezt akár mindennap meg lehet csinálni, természetes, nem roncsolja a hajat, még táplál is. Ha ez túl macerás, marad a kémiai hajfesték-eltávolító, amit nem biztos, hogy így hívnak, de létezik.

No most egy kissé elkanyarodtunk Janis Joplintól. Kiderült róla, hogy férje nem az ura...még magának se, ahogy ’Janis’ mondja. Készülnek Tenerifére és hogy a patkányok: Berta (fekete) és Zsombor (szürke) még megvannak. Plüss ikeás patkányok. Bianka (fehér) nálam van. A fehér és fekete most nem kapható, és nagyon remélem, hogy ez a blogbejegyzés elég lesz az IKEÁ-nak, hogy azt a két színt is visszahozza a forgalomba! Három monokróm színben létezett a pati, amit egyszer csak kivontak a forgalomból, pont ott voltam, amikor így döntöttek, így gyorsan bevásároltam az összes színből, és a két színt a lánynak elvittem, a fehéret meg megtartottam. Aztán pótoltam, hogy teljes legyen a készlet. Szóval eltűntek. De azt hiszem a kutyatulajdonosok nyomására a szürke színt újra lehet kapni. Hát reméljük a legjobbakat! A patkányok életkora akkor emelkedik egy-egy évet, amikor én meglátogatom a lányokat. Sanyika Beherov-ot kapta meg, rénszarvas.

Tervezzük, hogy újra kimegyek Tökölre patkányszületésnapot ülni, de még az időpont nem fix. Nem tudom, mit fogunk kitalálni a lányokkal - idősebbik: Emma. Kíváncsian várom a fejleményeket, ha meglesz a találkozó, azt is megírom, hátha valami kritikus felfigyel ránk, de minimum az IKEA vagy a TATA Consultancy services, és ez nem a reklám helye, pedig az is lehetne. És fizethetne is nekem az áruház meg a cég az ingyenreklámért!

Na, tegyük el magunkat is holnapra, mert én még dolgozom szombaton is!

A történetnek valóságalapja van, a neveket a személyiségjogokra tekintettel megváltoztattuk, ha valaki magára ismer, nem csoda!

Dedicated to a most secret friend and her family!

Budapest, 2024. március 1.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr1618343685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása