Daisy Fullbright's mental ruminations

Műanyag-hormon

2024. február 29. 19:00 - Daisy Fullbright

Bárcsak már tegnap lett volna!” T.B.

Azt mondják minden 400 évben van február 30-dika is, az utolsó 1712-ben volt Svédországban, utána tértek át a gergely naptárról a julián naptárra. A Szovjetúnióban pedig a forradalmi naptár idején 1930-ban és 31-ben volt ilyen hosszú ez a hónap. A 30 napos február egészen az ókori egyiptomig vezethető vissza. Nyilván ezek ilyen szuper-szökőnapok. Egyesek szerint szökőmásodpercek is vannak. De akinek annyi ideje van, hogy ezt számolgatja, az menjen Kukutyinba zabot hegyezni!

A Világon úgy tudom egyedül Magyarországon február 24-dike a szökőnap - máshol február 29. - lévén az gregorián naptár bevezetésének elrendelése (inter gravissimas) ezen napon volt 1582-ben. És így ebben az évben az októberbe besúvasztottak + 11 napot, 1582. október 4-dike után azonnal 15-dike lett. Erre igen nagy szükség volt, hiszen az év 365 nap helyett 365 nap 5 óra 48 perc 46 másodpercből álló szoláris év miatt tulajdonképpen 365, 242199 nap. És így a mezőgazdasági munkálatok elvégzése érdekében muszáj volt korrigálni a naptárat. *

green_angel_avasi_pincesor.jpg

Na, de tulajdonképpen nem erről akartam beszélni. Hanem, hogy ki mit kezd azzal a + egy nappal? Én például megpróbálom eldönteni, hogy inkább műanyagból igyak szénsavas, vagy mentes ásványvizet, amiből ugye a műanyag kioldódik, vagy a csapból klórozott vizet, amiben ugye hormon- és gyógyszermaradványok vannak. Nyilván, valami forrásra kell lemenjek üvegkorsóval, ha ennyire faxnis vagyok.

Azt gondolom, az emberi szervezet sok mindenre fel van készülve, de ennyi méreganyag igencsak megterheli a szervezetet, és akkor még csak a vízről beszélünk. A toxikus szülőket már nem is merem mondani. Szerintem toxin mindenki életében van, az a kérdés, ki hogyan szűri meg. Hát én azt mondom: 1. rumináljunk (kérődzzünk), 2. ventilláljunk (vegyünk levegőt), 3. és írjunk (teregessük ki a szennyest). Szennyese mindenkinek van, majd az életet adó Napocska kiszárítja, a szellő meglengeti és fújja vissza a helyére, mint a radioaktív hulladékot Hiroshima támadásakor az USÁ-ra. Apám szerint nem tudta olyan messze visszafújni, de a pillangó-effektus szerint igen.

Jól gondoljuk meg, hogy, s mit cselekszünk-érzünk-gondolunk. Mindennek lenyomata van a energetikai világhálon, amiért valamikor valaki majd felelősségre von minket. De elvitte a szekerünket ez a két bokros ló! Namaste!

*adatok a wikipédiáról-szabadenciklopédia

Téma ihlet: Petrács Barbara

kép: avasi pincesor- zöld angyal

Budapest, 2024. február 29.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr7818342777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása