Daisy Fullbright's mental ruminations

nem SARS, sors

2020. április 01. 21:18 - Daisy Fullbright

  •  "Légy fegyelmezett.
  • Ne engedd szavaid lávazuhatagát a papírra ömleni.
  • Szitáld, rostáld.
  • Tömörítsd velős mondatokba.
  • Figyelj nagyon.
  • Őrá és magadra.”* 

Kata, a zenész

A vírusok rezgéstartománya kb. 5,5 Hz és 14,5 Hz között van. A magasabb tartományban nem aktívak, kb. 25,5 Hz-es rezgésen teljesen szétesnek. Mért is lennék veszélyben? 35 éve mindennap gyakorlok, Shubert-et, Bach-ot, Bhramst, Chopint, Handelt. H hang- Nap-hangzat 126,22Hz, C hang- Mesterhangzat 128Hz, Cisz hang- Évhangzat (OM) 136,10Hz, G hang- Szidonikus nap 194,18Hz, H hang- Shumann rezgés 256Hz, Gisz hang- Szidonikus hold 210,42Hz, B hang- Metodikus holdciklus 229,22Hz. Énekelni kell, zenélni, vagy zenét hallgatni.

Hanga, az asztrológus

Mióta vesztegzár van, egyszerre mindenki hozzám akar jönni. Hogy mért van ez? Mit jelent? Mit hoz a jövő? Az asztrológia, ezek szerint alapszükséglet. Igazán sosem értettem az embereket. Miért fontos, hogy mi miért van? Én fényszögekkel, házkapcsolatokkal, bolygóállásokkal szinte bármit alá tudok támasztani, de kétlem, hogy ez a csillagokban meg volt írva. Esetleg még jóshoz el lehet menni, bár szerintem az is otthon tanul a három gyerekével, egyáltalán nem ér most rá.

Pista, a lélegeztető-gép gyártó

Végre egy biztos üzlet. Most ezt meglovagolom. Már évek óta ilyen lehetőségre vártam. Egy hét alatt annyi rendelésem lett, mint eddig egész pályafutásom alatt. Még magánszemélyek is megkeresnek, hogy otthon legyen nekik. Lassan olyan ez, mint a vérnyomásmérő, vagy nem is, mint a kenyér. Alapszükséglet.

feny.jpg

Szergej és Iván, a két paranoid

  • Hallottad, hogy minden születendő csecsemőbe chipet ültetnek?
  • Ugyan, Szergej. Mért tennének ilyet ingyen? A hülye emberek maguktól hordják a chipet. Eladod okos telefonnak, okos órának, okos tévének, okos hűtőnek, kis nyuszi farkának, és képesek még a budira is magukkal vinni. Folyton adatokat táplálnak be magukról, vagy mérik magukat, tudod a BMI indexüket, mikor sportolnak, mit esznek, mi van a hűtőjükben, annak mikor jár le a szavatossága. A hűtő még figyelmezteti is őket, ha elfogyott a tej. Nem tudom, az én hűtőm ül a konyha sarokban és kussol. Akkor is kúrvára tudom, hogy elfogyott a tej. Tudod, hogy hol vannak, hiszen GPS is van benne. Aki nem tudja használni a térképet, az vesszen oda! Az okos telefon szerződésében benne van, hogy a hangrögzítésbe beleegyezel. És hogy ez a te védelmed érdekében történik. Ki hallja ezt? Azt szeretném én tudni!

Szofi, a gyógytornász

Kétféle kimenetele lehet a vesztegzárnak. Az egyik, hogy elválsz és éled végre a saját életed. Naphosszat nézni a lusta, semmirekellő férjed túl nagy feszültség lesz. Eddig legalább eljártál a kórházba dolgozni, de azt most lezárták és a két kis gyereked miatt téged nem engednek oda. Vagy az is lehet, hogy esetleg benned olyan érzést kelt, hogy te ezt az embert mégis szereted. És szülsz neki még egy gyereket. Mindkét kimenet lehet jó. Ez csak nézőpont kérdése.

Ilona, a keramikus

A járvány előtt egy héttel hagyott ott a fiúd, a járvány pedig elvette a munkád és kapcsolatod valós emberekkel. Olyan mélyre és szűk helyre kerültél, ahonnan nem volt más kiút, csak az agyag. 100 nap alatt életed legjobb 100 kerámiáját hoztad össze, amit Velencében a biennálén 100 nap magány-ként állítottad ki, és elnyerte a velencei zsűri fődíját. Minél szűkebb egy helyzet, a kreativitás annál jobban működik. Igazán ott születik. Tőled elvettek mindent, s te mindent visszaadtál. Nem is kérdeztél. Csak gyúrtál, formáztál, égettél, festettél. 

Jenő, a novellista

Soha nem gondoltam, hogy egy könyvnyi regény bennem van. Mindig csak apró novellákat írtam. Azt hittem, nincs több időm. De most hirtelen úgy kitágult az idő, nem kell sehova rohanni, nincs tömeg, nyugi van a cégnél, egyáltalán nincsenek zavaró körülmények. És hát jött ez az ötlet, hogy megírjak egy családregényt. Rólunk. Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Hova és meddig megyünk? Miből lettünk, s mivé leszünk? Kellünk-e egyáltalán? Avagy feleslegesek vagyunk? Mikor találkoztunk és miért? Tudjuk-e, hogy mi az élet célja? És az a jó, ha tudjuk, vagy jobb, ha nem? És hát most nagyon úgy tűnik, hogy az írás, alapszükséglet. „Ritkán gondolok a nőkre…néha egy fél óra is eltelik anélkül.”* Öt doboz cigi és 10 A4es lap naponta, ennyi kell.

*Idézetek: Vámos Miklós- Márkez meg én című regényéből

Budapest, 2020. április 1.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr2915582022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása