Daisy Fullbright's mental ruminations

Szuffita harcos Pesten (Sní történetei)

2019. április 13. 23:17 - Daisy Fullbright

Szerethetsz bárkit bármennyire. Lehetsz bárhol és bármikor. Vele találkozni fogsz.

Gyula

„…nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időknek, a lábnyomok továbbmennek ugyanazon az úton, jó szem kell hozzá, hogy meglássa valaki, hol végződik az egyik nemzedék lábnyoma és hol folytatódik az új nemzedéké.”*

Kornél

…nincs semmiféle útmutatás, végül rájövünk, hogy mikor dönteni kell, egyedül vagyunk, egyedül, mint a fűszál.

György

„…csak a műszert figyeld!”* Ne azon morfondírozz, hogy mit érzel, a dolgodat végezd és bízz az eszközökben!

Katalin

…minden, ami a Földön létezik, piciként kezdi, s aztán növekszik naggyá, egyedül a gyász fájdalma hatalmas, amikor először ránk tör, és az idő előrehaladtával egyre apad.

Gitta

…senki nem azért születik a Földre, hogy bárkit is megmentsen, főleg nem a szüleit, meditálhatunk ezen akár napestig, de megmenekülni csak egyedül lehet.

anyugalom.JPG

Szandra

…van a mi beszélgetéseinkben valami mögöttes tartalom, fölöttébb aszimmetrikus, hogy én nem tudom, hogy Maga mit akar, Maga meg tudja, hogy én mit, kiszolgáltatott ez az egész helyzet.

Tamás

…farkasszemet nézünk a halállal, ne mondja, hogy nincs ebben valami kegyetlen! Az egész élet várakozás, várjuk azt, amiről azt sem tudjuk, hogy milyen, mondhat bárki bármit, mindenkinek másmilyen ez, nincs két egyforma halál, mint ahogy nincs két egyforma élet sem.

Péter

…a szerelem a mi korunkban már nem érv, nem azért vagyok szarul, mert vele vagyok, hanem fordítva, csak az ilyen helyzeteimbe engedem be, de szerencsére ennek is vége lesz egyszer.

Tamara

…a háborúból jövök, még a nyelvet sem beszélem rendesen, Maguk nem tudják, milyen az minden nap úgy aludni el, hogy nem tudjuk lesz-e holnap. Vér, mocsok, halottak mindenfele, se élelem, se maradék emberi kapcsolatok, mindenki meghalt, csak mi maradtunk a lányommal, s itt, ahol lehetnének kapcsolatok is elzárják magukat az emberek, mintha itt is háború lenne, az elme háborúja.

Idézetek *Krúdy Gyulától, egy riportból **Bessenyei Györggyel, eredeti gondolatok a Terápia című magyar filmsorozatból. Kép: Bartis Attila - A nyugalom című regény könyvboritója.

Istvánnak

Budapest, 2019. április 13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr3314762840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása