Daisy Fullbright's mental ruminations

28 centi

2019. január 26. 17:42 - Daisy Fullbright

Jött egy japán riport még a nyáron, ami egy 54 éves férfiról szól, aki az eredeti adatrögzítéskor 28 centi. Munkatársaim azonnal kérdezték: igen, de melyik szerve? Nyilván az alkarja, mondtam. Mi más? A valóság éles határán balanszírozó jelentés ésszerűtlensége tovább fokozódott. Kiderült, hogy ez egy rizsföldi munkás, aki az itt meg nem nevezett gyógyszercég, szintén inkognitóban lévő gyógyszerét szedte, és a gyógyszer mellékhatásának véli, hogy nyáron, földmunka közben megszomjazott. És hogy ez ne legyen elég, nem is saját maga jelenti, hanem a felesége. Értem én, ha valakinek ilyen apró férje van, az kihozza belőle a túlaggódó, kígyószerűen körbetekerő, harcos anyatigrist. De álljon meg a menet! Én parasztemberek unokája vagyok. Amikor Csorváson a parasztok nem átallottak a rekkenő hőségben is kimenni a földekre dolgozni, bizony meg-megszomjaztak. Ha szedtek gyógyszert, ha nem. Csak az a paraszt nem volt szomjas, amelyik nem dolgozott, de mivel arrafele igen meleg tud lenni, még az is.

agriculture-1870738_960_720.jpg

A jelentés nem hagyta nyugodni a japánokat, mert esetkövetést kértek, amiben sajnos kiderült, hogy a férfi nem 28, hanem 172 centi, ami férfinek nem nagy, de japán férfinek pont elég. Elírták, no. A feleség annyira agilis volt, hogy ezzel a tünettel még az orvoshoz is elrángatta az urát, aki az esetkövetésben leírtak alapján a következőt javasolta: igyon gyakrabban, ha megszomjazik! Ez, ez a lényegre törő attitűd hiányzik a magyar egészségügyből! És ha még ismerte volna a magyar ciberét, amit nagyszüleim és sok ezer földmunkás ivott hajdanán, bizonyára azt ajánlotta volna neki.

Én naivan egy pillanatra holmi tolkieni világba képzeltem magam, ahol a japánok már ilyen elf-szerű mezőgazdasági munkásokat alkalmaznak nehéz fizikai munkára. Akiknek lám, ember nő párjuk van. Pont, mint abban jól ismer dalban: The elven lover. De lám, így dőlnek össze a mítoszok, és a valóság kegyetlen ököllel lecsap a képzelet hálójában szőtt meseszerű álomvilágokra. Az a pillanat azonban az enyém, és senki nem veheti el tőlem, amikor lelki szemeim előtt látom, ahogy a 28 centis szomjas rizsföldi munkást a felesége berángatja az orvoshoz: Papuska, mondjad!

Budapest, 2019. január 26.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr1914590378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása