Daisy Fullbright's mental ruminations

Leopold éhes

2018. augusztus 19. 14:20 - Daisy Fullbright

Leopold tekert egyet a testén. Ez mindig segített, ha éhes volt. De most nem volt fogás az izmain. Mióta a gondozó banánolajjal kenegeti, van úgy, hogy csomót is tud kötni magára, anélkül, hogy akarná. Állítólag az olaj megkönnyíti a vedléseket. Leopoldnak voltak efelől kétségei. Őt inkább kényelmetlenül érintette ez a változás. Nem úgy mozgott, ahogy előtte. Nem tapadt ott, ahol tapadni akart. Nem tudott ráfogni dolgokra. A minap is ki akart lopni egy ceruzát egy kislány kezéből, de nem tudott rászorítani. A kislány csak nevetett, és boldogan gyömöszölte az állat hasát. Elege volt ezekből a simogatós félórákból!

Mindig is zavarta a teste. Már a tojásban arról álmodozott, hogy lába nő, és futkoshat, akár egy gyík. Csalatkoznia kellet. S most minden egyes vedléskor azt remélte, kinő a lába. Milyen jó is lenne! Fürge lenne és csinos. Talán nem félnének tőle annyira, s főleg nem mutogatnák itt az állatkertben, mint valami cirkuszi majmot!

pie-bald-python.jpg

Fagyasztott egérre vágyott. Ilyenkor nyáron ez szokott lenni a csemege. Télen ugyanilyen fagyasztott egeret kapnak persze, csak etetés előtt belógatják egy forró vízzel teli bögrébe, mint valami tea filtert, s csak mikor kiengedett, kapják meg. Az élelmezésükben némi változatosságot az hoz, ha egy állat elhullik, és valami oknál fogva nem az oroszlánok, vagy keselyűk kapják meg. Ha nagyon friss a tetem, biztos, hogy az előbbi, ha túl állott, akkor az utóbbi vetélytárs csaphat le rá. Igazi vallásos áhítattal várta még minden évben a Húsvétot. Egy-két héttel az ünnepek után, hogy a beszerzett nyuszikat a gyerekek megunják, idehozzák az Állatkertbe. Már a nyuszikat, nem a gyerekeket. Azt viszont nem árulják el az adakozó családoknak, hogy a nyulak nem az állatsimogatóba mennek, hanem a kígyók kapják meg, ünnepi lakoma gyanánt.

Még mindig nem jön a vacsora, pedig Leopold már egy hónapja nem evett semmit. Ha ez így megy tovább, hát kalap-kabát! Már ahogy mondani szokták. Bár ez a beszédfordulat őrá nem kifejezetten illik. A gyötrelmes éhségből mély álom mentette meg. Azt álmodta, karja van és lába, és hogy szlovák brassóit eszik egy pofa sörrel České Budějovicében. Vagy fordítva. A česke budějovicei Leopold álmodta azt, hogy kígyó.

Budapest, 2018. augusztus 19.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr3614189797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása