Daisy Fullbright's mental ruminations

A Repülős Gizi

2015. március 12. 20:21 - Daisy Fullbright

Namost kérem, van itt ez a Repülős Gizi.

     Sokat gondolkoztam azon, miért is olyan érdekes Ő. Valjuk be, irígykedünk rá! Meglett korára is túljár gyakorlott detektívek eszén. Neve pedig visszaidézi Magyarországnak azt a romantikus aranykorát, amikor még Budapest és vidéki városok -Pécs, Szeged, Miskolc, Debrecen- közt naponta voltak repülőjáratok.

post_8798_20101212173133.jpg

       Bevallása szerint soha életében nem ült repülőn, csak a szalagcímek kedvéért kreálták neki az újságírók ezt a ragadványnevet. Így dőlnek össze a mítoszok.

       20 alkalommal ítélték el szabadságvesztésre, összesen 40 évnyi börtönbüntetésből 17-et töltött le. És most itt van megint, újra elfogták. Az öreg korral járó vasúti ingyenjegyek beláthatatlan távlatokat nyitottak a karrierjében. Kora nem hogy akadályozza, inkább iniciálja az újabb bűncselekmények elkövetésére.

       89 éves. Nem lenne egyszerűbb megérteni mért csinálja? Lehet, hogy kalandra vágyik, vagy társaságra, vagy csak arra, amire mindeki-szeretetre és így adja tudtunkra, hogy figyeljünk már végre rá. Figyeljünk rá jól! Figyeljünk egymásra jól!

Budapest, 2015. március 12.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr167263829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildikó Pálfalvi 2015.03.12. 23:22:35

Szerintem is csak a figyelem, meg a kleptománia miatt csinálja ezt a Gizi. :-)
Nagyon aranyos, jó a téma megközelítése, lendületes, tele szófordulatokkal a cikk. Élvezetes olvasni.

Daisy Fullbright 2015.03.13. 12:22:57

@Daisy Fullbright: Érdekesek ezek a romantikus tolvajok, mint a Repülős Gizi, vagy régen a viszkis rabló. Valahogy drukkol nekik az ember, mert van bennük valami báj.
süti beállítások módosítása