Daisy Fullbright's mental ruminations

Életutak

2018. október 22. 20:04 - Daisy Fullbright

A láma

A végtelenből lángnyelvek csapnak fel, de egy erős vonal megállítja őket. Visszatér a végtelenbe, majd több szálon egy imádkozó alakba fut, ami lámafejben végződik. A láma hátrafele néz, és a fején egyensúlyoz egy zellert. A láma teste vonalszerű, négy lábából kettő pamacsban végződik, mint ahogy a farka is, amit csóvál.

Barátságosan kukacos, hozzá mereven hanyag. Csodálkozó.

ritarajz2.jpg

A tengeralattjáró

A hajócsavar és az kormánylapát össze van kötve. Messze elnyúlik a hajótesttől. Ezt a kettőst egy lefele néző periszkóp kémleli. A hajó a török szultán papucsához hasonlít, fordítva. Szám szerint öt periszkópja kémleli a külvilágot fölfele, melyből hármat virágcsokornak álcáz a kapitány, egy maga a tű foka, egy pedig a tű feje. Önmegfigyeléseket a hajó belsejébe logó szerkezettel végez, és alulról, ha a tengerben bárki kíváncsi, szintén betekinthet az orrba.

Kíváncsian vidám. Felelőtlenül kecses, félelmetes. Szigorú. Mély.

A szúnyogkirálynő terhes

A szúnyogkirálynő a felvont lobogó mellett áll. Hosszú, stólaszerű ruhája sem tudja palástolni áldott állapotát. Szúnyog ország apraja-nagyja hét határon innen és túl összegyűlt a nagy hír közzétételére. A nem mindennapi alkalomra leterítettek egy jetit, kicsavarva. Az udvarban táncolnak, zümmögnek, csipkelődnek, s örülnek a királyi sarjnak.

Tavalyi kancsal kalap, közben heted alkar.

Szállt a lóasszony

Kilépett a barkón a szélkavaróba. Ott hevesen fölszállt a végállomásig, ahol zabos vakolóra ült. A csigolyás vajasasszonyok már itt voltak a gyógyuló Szívben. A képcsőn feljött a kikötőig.

Zabos csigolya szélhevesen vajazva gyógyul.

Budapest, 2018. október 20-22.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr1314316679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása