Daisy Fullbright's mental ruminations

Krisztus halála

2015. december 24. 16:22 - Daisy Fullbright

        Luigi Malantrucco, olasz orvosprofesszor nemrég azzal a meglepő elmélettel állt elő, hogy Krisztus halálát nem a keresztrefeszítés, hanem szívinfarktus okozta. Egy bolognai kongresszuson úgy vélekedett, hogy Krisztus a keresztrefeszítés előtt két nappal a Getsemáné kertben egy enyhébb szívrohamot kapott, mely a Kálvárián szívinfarktussá fejlődött, a kereszthalál pedig már csak az események végkifejlete volt. Az állítás nagy vitát kavart a tudományos és nemkülönben a klerikális körökben. A tényekhez tartozik azonban még az is, hogy időről időre látnak napvilágot hasonló, Krisztus halálokával összefüggő teóriák.

20080229lifeofbri.jpg

         A jól ismert indiai filozófus-polihisztor, Rabindranah Tagore például egy korai keresztényfilozófiai munkájában azt a népszerű nézőpontot támasztja alá, miszerint Krisztus halálát valójában a 12 tanítvánnyal való mérhetetlen dorbézolások során elfogyasztott alkohol és a láncdohányzástól kialakult tüdőtágulás okozta. Legyengült szervezete a Kálváriát már alig bírta, s a keresztre pedig már gyakorlatilag halottan feszítették fel.

         Hozé Fernandez, equadori utcazenész egyenesen tagadja, hogy Krisztus meghalt volna. Szerinte Jézus él mindazoknak a szívében, akik beengedik Őt oda, akik engedik Őt ott megszületni. Minden élő dicséri az Urat! A Béke legyen velünk, Testvéreim!

Budapest, 2014. október 28.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr358195978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása