Daisy Fullbright's mental ruminations

Mit gondol a golyó, amely megölte Puskint? *

2024. június 09. 11:31 - Daisy Fullbright

 • i do not know what it is about you that closes
 • and opens; only something in me understands
 • the voice of your eyes is deeper than all roses
 • nobody, not even the rain, has such small hands” ** 

 

Tegnap még úgy gondoltam, tudom, s mára semmivé lett. Ha meglátom, s beszélek vele, más, mintha nem látom, s mások beszélnek róla. És már több, mint egy hónapja nem is láttam. Az analízis mindig könnyű volt számomra, de rengeteg dolog van a racionalitás felett, amiket nem lehet számba venni. Két félig kész történet találkozik két emberben, s annyi tekervényes gondolat, s esemény siklik ki, el nem mondott, elhallgatott érzés. Annyi biztos, a történetnek mindig csak a felénk eső oldalát látjuk. S amit mi 6-osnak látunk, a másik velünk szemben nyilván 9-esnek. S csak akkor látom úgy, ha átmegyek az ő oldalára, ha belebújok egy napra az ő cipőjébe. De ezt senki nem akarja. Még ha két emberrel ugyanaz is történik, az egyik összetörik valami alatt, míg a másik, csak legyint és azt mondja, végre vége, csinálhatok mást. A kérődzés is csak addig érdekes, míg el nem jött az ideje annak, hogy vagy lenyeljük, vagy végleg kiköpjük, amit éppen rágcsálunk.

Az életben sok minden történik és sok minden belefér, és nincs az az iskola, ami felkészíthet arra, ami tulajdonképpen a mienk. De ha eljön, érezzük. Azt érezzük, hogy nem akarunk tovább menekülni, és végre kibontakoztathatjuk eltitkolt képességeinket. Egyszerre 8-10 nő akar életre kelni bennünk és akar különböző dolgokat tanulni, alkotni. Felfedez magában, s maga körül olyan dolgokat-embereket, amik-akik mellett eddig elment. A biztonságosnak látszó toxikus kapcsolataiból kitör, ez a környezetet nagyon zavarja, de már több, mint 40 éve minden zavarja, szóval semmi új.

safari.jpg

És akkor bekövetkezik, amit sose hittünk volna, a terhesség alatt felszívódott iker lelke, ami eddig bennünk volt, mert nem akartuk elengedni és állítólag ez egy betegség, amit kezelni kell (szerintem egy képesség, amit kamatoztatni), szóval eltávozik. Egy egyszerű, de igen rosszul sikerült vérvétel miatt, ami olyan szöveti traumát okoz, hogy kis híja, hogy nem az SBO-n kötünk ki. De mégsem halunk meg, viszont az ikert végleg kiűzi. És akkor most itt maradunk tök egyedül. Ez rendkívüli módon érdekes. Nincs az a feszülés az agyunkban. Nincs két akarat. És vannak, nyilván még majd lesznek emberek-dolgok, amik már nem érdekelnek, mert az az iker érdeklődési köre volt. De hogy magyarázom meg ezt a barátaimnak, a pasimnak, akihez most egyáltalán nem tudom, hogy köt-e még valami, nem én választottam, hanem az iker. Az a golyó, az egy kibaszott fecskendő volt, és semmi mást nem gondolt, csak, hogy add kisanyám a véred, mert nekünk arra szükségünk van, meg akarunk menteni egy embert. És lehet, hogy két embert mentettek meg. 47 évig kihordani egy ikerlelket az már patológia. El nem tudom képzelni, hogy most ezután mi lesz, így egyedül. A novelláim tuti megváltoznak. Most az olvasó nyilván fellélegez: - „na csak ír már a kiscsaj valami olvashatót is!” S még zárszónak annyi: senki ne keresse az ikerlelkét, nem olyan nagy buli az, mint amilyennek az ezo-spiro-asztrológus oldalak, jósnők beállítják.

let the dead would be with the dead and the living with the living

to TB

*utalás 2 műre: Mérő László- Mit gondol a golyó, Péterfy Gergely- A golyó, amely megölte Puskint

**E.E. Cummings- Somewhere I have never travelled, gladly beyond

 Budapest, 2024. június 6. és 9. Újhold és azután

 

Szólj hozzá!

Tibó, a vírusgazda, de még nem az igazi

2024. május 30. 20:53 - Daisy Fullbright

Mióta a trollok visszavették a Föld nevű bolygó felett a hatalmat azóta a vírus-influenszerkedésből próbálnak megélni. Járkálnak lápról-mocsárra, hol ilyen, hol olyan akár biofegyvernek látszó élőnek nem mondható dolgot összeszednek, s nem átallnak azt továbbadni. Mióta otthagytuk őt a lápban még szaporodott is, és most már egy egész troll családdal kell kucsmagombát vadászni a bükkösökben.

- Csatold fel a kulcscsontodat és nézzük meg, mi van most Balatonmocsokon! - mondtam Dobraynak nem túl nagy lelkesedéssel.

- Már fogat mostam, muszáj ma? - mondta miközben takonygalacsint gurigatott ujjai közt, s másik kezével a köldökszöszt próbálta kihalászni domború hasa közepéből.

Ez az idilli kép annyira megfogott, hogy hozzávágtam a Derrick ballonkabátját és finoman ráordítottam:

- Na, haladjunk, a kék szemű szamurájra haza akarok érni!

Dodray összekapta magát, mert a sorazat-függőségnél komolyabb indokai neki sincsenek. Azóta sem tanultam meg vezetni, viszont Dobray elfelejtette még azt a kevés tudást is. Nyavalygott, hogy ég a hibajelző a műszerfalon, persze kiderült az autóval nincs baj, a jelző romlott el, s a jelző elromlását semmilyen jelző nem jelzi. (Ez az írás azonban azt jelzi, hogy lassan más elfoglaltságot kellene találnom. Még szerencse, hogy elkezdtem egyvonalas rajzokat készíteni.) Ahogy a Velencei tó mellett elsuhantunk, magunk mögé ültettük Hínárossy Alajost és bájos feleségét, Pákozdi Placidát. Régi barátok Tibóval, még a Fertő tó elfertőzését proponálták körülbelül 10 ezer éve. Így négyen érkeztünk a Balatonra. A tó nyár lévén tömve volt német turistákkal és mostanában oroszok is vannak, de annyian, mint a kínaiak. Ahogy közeledtünk Tibó kuckójához magyar szót alig hallottunk, patakokban folyt rólunk a maró izzadság, s már nem is emlékeztünk, mért is vagyunk itt.

- Dobray, találj ki valami megválaszolhatatlan kérdést!

- Én nem is akartam jönni! - türelmetlenkedett, s idegesen cibálta a szakállát.

- Most a barátai is itt vannak, hátha barátságosabb lesz.

- Reménykedj csak!

Egyszer csak megbuggyant a láp, s három alaktalan paca emelkedett ki belőle. Pillanatokig a híres Rorschach tinta-paca teszt jutott eszembe, de nem volt kedvem személyiség-teszteket csinálni, főleg nem a Dobray-val, meg a halakkal. Mire idáig eljutottam a gondolatmenetben Dobray felsikított:

- Kérdezzük meg azt, hogy mi Srí lanka fővárosa!

- Hülye vagy? Földrajzalapszakos! Kérdezzük inkább meg, hogy mennyi egy töketlen fecske repülési sebessége!

- Afrikai, vagy európai fecskéé?

- Az jó lesz. Ezt nem fogja tudni, nem király, nem kell értenie mindenhez.*

Összeütöttük a sarkantyúnkat, s mire háromig számoltunk hát Tibó, s kis családja előjött. Hatalmasat ordított, riszált egy kicsit, s álmosan megrótt minket:

- Már rég nem lehet kucsmagombát szedni, most a májusi pereszke van mindenfele, az kell a fenének, semmi tápértéke. Gyertek vissza jövőre!

- De ha már itt vagyunk, nem játszunk egy kör ultit? - kérdezte Alajos, hogy ő is mondjon már valamit, ne csak ott álljon tátott szájjal, mint egy sült hal. - Placida, drágám, keverj, s ossz!

Erre már Tibó sem tudott semmit mondani, elővette svájci bicskáját, kanyarított egy szeletet a jobb félteke bal sarkából, megfordította a Föld forgásirányát, s már a lapokat nézte.

Nyarak mennek-jönnek, de vannak olyan barátságok, amik akkor sem változnak, ha a Világ a feje tetejére áll, mint ahogy most pont van.

kepler.jpg

Barátomnak, Tibornak és családjának.

*Monthy Phyton’s Flying Circus - Gyalog-galopp

Kép: Johannes Kepler: https://hvg.hu

Budapest, 2024. május 30.

Szólj hozzá!

Flebotómia 

2024. május 25. 13:46 - Daisy Fullbright

Az érvágást, vagy más néven flebotómiát elsőként Galénosz ókori görög orvos idejében alkalmazták a második században. A gyógyító azt tanította, hogy a vér az elfogyasztott ételek terméke az emberi szervezetben, ami a gyomor által válik folyékonnyá, majd a májban alakul át vérré. A felfogása szerint az emberekben néha fölöslegesen sok vér termelődik, ami betegségeket okozhat. A gyógyulás pedig csak úgy valósulhat meg, ha a testet megszabadítják a fölösleges folyadéktól. Később a borbélyok is felvették szolgáltatásaik közé, innen származik a hagyományos angol borbélycégér, a szakemberek ezzel hirdették, hogy a szakálligazítás ás hajnyírás mellet a érvágás mesterségéhez is értenek. Ez a gyakorlat a 19. századig maradt velünk, annak ellenére, hogy az esetek nagy részében hatástalan volt és igen sokan bele is haltak a túl nagy vérveszteségbe.*

barber.jpg

A középkorban használták még ördögűzésre, illetve mentális betegségek kezelésére. Sok sikert ezekben az esetekben sem hozott.

Mindazonáltal ma is azt mondják, hogy a vérrel sok minden kijön, ami szinte biztos, hiszen a természet a nőket megáldotta a menstruációval, ami a legtermészetesebb módja az öntisztulásnak.

És akkor most elmesélem, mért is írok erről.

A minap vettek tőlem vért, a flebotómus (angliában így hívják a vérvételes munkatársat ma is) az oldalsó vénámon próbálkozott. Én amúgy sem igen szeretem, ha vért vesznek tőlem, azon túl, hogy a személyes terem megsértését látom benne, igen vékonyak a vénáim és nehéz őket megtalálni. Úgyhogy mindig mondom, hogy nehéz lesz megtalálni és torzul az arcom. A nő incselkedett velem, hogy nem kell ennyire félni a vérvételtől, mikor már jött a vér, megjegyezte, hogy nem ittam eleget, mire én, hogy most van 10 óra, már 1 liter víz bennem van, mire ő, hogy nem tetszik neki a vérem színe sem, biztos beteg vagyok, mire én, hogy 20 évig dolgoztam itt-ott olyan laborokban, ahol napi szinten igen sok vérrel találkoztam, tudom milyen a vér színe, nyugodjon meg. Mindegy is. De csak eztán kezdődtek a bajok, retteneten bedagadt, becsomósodott és belilult. Este elkezdtem remegni, szédülni, hányingerem lett, zsibbadt a bal karom, ahonnan a vért vette, ködösek voltak a gondolataim. Már-már a mentőt hívtam, mikor eszembe jutott, hogy melyik homeopátiás szer lesz erre jó, attól azonnal jobban is lettem. De itt nincs vége a történetnek. Éjszaka olyan érzésem volt, mintha valaki a farokcsontomon keresztül ki akarná húzni a lelkemet, egy ideig ellenálltam, majd már nem volt erőm és elengedtem, és mivel még mindig itt vagyok és írom ezt a bejegyzést, feltételezem, hogy két lélek volt bennem. Ami elképzelhető, hiszen én ikerterhességnek indultam, csak az ikrem felszívódott, de a lelke nem. Másnapra annyira jól lettem, hogy elmentem edzésre, ahol ezt az egészet egy idegen nőnek elmondtam, mire ő felvonta a szemöldökét, és boldogan közölte, hogy ilyen neki is volt, csak fizikailag. 18 éves korában ki kellett venni az egyik petefészkét, amiben a boncnok apró gerincet, fogakat és koponyát talált, megvan a zárójelentése, az ikerszarkóma létező fogalom. Van úgy tűnik lélektani ikerszarkóma is, nem tudom, annak mi a neve, majd rákérdezek pszichológustól.

No de nem én volnék, ha itt vége lenne. A következő éjszaka is horror volt, akkor már mindkét lábam és bal karom zsibbadt, szívremegésem volt és ismét olyan voltam, mint a zombi egészen másnap délig. Ezeket már leegyeztettem a homeopatha orvos konzulensemmel, hogy mit is vegyek be rá, aki azt mondta, hogy ő 45 éve vesz napi szinten vért, ilyen vérvételt ő még nem is hallott.

A középkorban ennek az egészségügyi dolgozónak levágták volna a kezét és a nyelvét is kivágták volna, mert csak orvos diagnosztizálhat. Én csak a betegjogi képviselőig jutottam, kétlem hogy bármit tesz.

Azóta jobb, de eszembe jutott egy mondat: I don’ want to be a case study!

Mindenki nagyon vigyázzon magára! Allopathához ne menjen, csak viccből és csak beszélgetni! PEACE AND TOGETHERNESS TO ALL!

*forrás:Gyógymódnak hitték, pedig rengetegen haltak meg miatta - A flebotómiát kétezer évig alkalmazta az orvostudomány - Terasz | Femina

kép: https://www.darkstag.com/

Budapest, 2024. május 25.

Szólj hozzá!

A kék harisnya két árnyalata

2024. május 18. 16:47 - Daisy Fullbright

Tudom, hogy most mindenki azonnal az E.L.James - A szürke 50 árnyalata című könyvre asszociál, illetve a kékharisnyákra. Nem véletlenül írtam két szóban. Mindenféle szexuális mellékzönge nélkül és a félműveltség határait rég túlszárnyalva arról fogok írni, hogy minap kutakodva a szekrényemben megtaláltam a sötétkék harisnyámat, s nem kellett sokat keresni, találtam egy világoskéket is.

Értem én, most mindenki befejezi az olvasást, mert a cím miatt azt hitte, valami felvilágosító kisesszét írok, holott csupán arról van szó, hogy kaptam egy szép kék nyári ruhát, amihez az esős időre rezonálva kerestem valami kiegészítőt.

kekharisnya.jpg

De ha már eddig elolvastad, ne fordíts hátat jön egy kis kékharisnya művelés! Szóval a harisnyanadrág eredetileg a férfiak ruhadarabja volt, akiknek a reneszánsz idején térdig érő nadrágjuk volt és magas-sarkút hordtak, mert az domborította ki az akkor legférfiasabbnak tartott testrészt, a vádlit. A magas-sarkút is először férfiak hordták. A harisnya eredete ukrán, jelentése: székely férfiak posztó-, szűrnadrágja, szó a 15. századtól él. Egyéb elnevezések: kapca, botos, harizsnya, fuszekli, lábbőr.* Azt hogy hogyan került át a nők lábára és lett belőle harisnyanadrág kétségek övezik, nyilván akkor kezdődhetett, amikor a nők már megmutathatták nyilvánosan a lábukat és a legvalószínűbb, hogy a táncosnők terjesztették el teljesen.

A szürke 50 árnyalatáról nekem meg mindig a szürkeskála jut eszembe. Már kislány koromban igen érdekelt a színtan. Apukámnak, aki a konzerviparban dolgozott sokáig, van egy színkönyve – lévén a konzervétel színe nagyon nem mindegy, hogy milyen. Kék gyíkhúst a 70-es, 80-as években senki nem evett volna meg. Persze azóta már bármit meg lehet etetni az emberekkel, legyen az politikai párt, aki lop és korrupt, sztáredző, aki sikkaszt, professzor, aki csal-s félrevezet, covid, műanyag, szintetikus táplálékkiegészítő és gyógyszer, az elnyomás bármilyen formája, mérgek, s mérgező kapcsolatok, okostelefon, és még sorolhatnám. Helyette előveszem a színkönyvemet és bűvölöm a színeket, ahogy 10 évesen. Akkor meg voltam róla győződve, hogy minden színnek van egy saját története. És az az érzésem, nem álltam messze az igazságtól.

Ha valaki véletlenül nem értené, miről akartam írni, jelezze, vagy vigye magával a sírba!

PONT BELEÉR A LÁBAM A ZSÍRBA

KACSABŐR ÉS CSÍRA**

*https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-neprajzi-lexikon

**HATÓERŐ - paleolit étrend :)

kép: https://velvel.hu

Budapest, 2024. május 18.

Szólj hozzá!

Csalók fogságában

2024. május 01. 07:36 - Daisy Fullbright

Reality is merely an illusion, albeit a persistent one.” Albert Einstein

4 szavas üzenet

Van a facebookon egy hirdetés, ami arról szól, hogy van egy 4 szavas üzenet, amit ha leírsz a párodnak, aki esetleg eltávolodott tőled, azonnal örökre kötődni fog hozzád, megkéri a kezed és el nem tudja képzelni az életet nélküled. Természetesen a hirdetés egy férfi coach-tól származik és grandiózus összegért kínálja ezt a négy szót. A poszt alatt nők írnak hozzászólásokat, mint például: „végre majd egy férfi megmondja, hogy mit kell tennünk”, „mintha nem anya szülte volna ezt is, hát honnan a rákból tudja?”, „nyilván mindenkinek más az a 4 szó, ami hat”, „nekem a következő négy szó mindig hat: önt felbújtás miatt letartóztatom”. Az utolsót én írtam, nem is próbáltak megkeresni, vagy zaklatni ez ügyben tovább. Mindazonáltal azt gondolom, ha az ember párja eltávolodik és végleg elszakad, akkor hagyni kell. Nem szeretek menni akaró embereket marasztalni. Mindenki ugyanonnan jön és ugyanoda megy, így aztán nem kell azon aggódni, hogy bárkit is el lehet veszíteni, majd visszajön, ha akar, s ha nem, akkor is.

Örökség

Az embert a facebook profilján gyakran megtalálják a nevével visszaélő csalók, akik azt mondják, hogy jaj hát Isztambulban, vagy bárhol egy ugyanilyen nevű ember meghalt, s nincs örököse és ők minket megtaláltak és nekünk szeretnék adni azt a 120 millió forintot, amit hátrahagyott. Örökösödési eljárás nélkül csak úgy cakk und pakk. És természetesen adjuk meg nekik a pasport adatainkat, mert hát ők is megadják nekünk az övéket és még nyilván pénzt is kértek volna, csak arra nem volt idejük. Kábé kétnapos a profiljuk és bankszakembernek tűnnek. Ezeknek azt írtam, nem ez a valódi nevem és letiltottam őket.

Az orákulum

További facebook-os csalás ha valaki valami spiritiszta, és van valami nagyon fontos üzenete a számunkra. Nekem az Univerzum elsőkézből adja az üzeneteket, mért lenne szükségem rájuk? Ezeket is letiltottam.

Az özvegy

Olyan nagy hatással van rám, amiket írsz, próbáltalak bejelölni, de nem tudlak, kérlek jelölj vissza. A mosolyod elvarázsol. Bennem mindig megbízhatsz, sose foglak átverni. Na ezek általában özvegynek mondják magukat és szintén 2 napos a profiljuk. Ezeket is tiltsuk le!

freespeach.jpgA Woody Allen anomália

Több Woody Allen profilt szoktam like-olni és egy-egy kommentet hozzáírni. Na ezt se tegyük, mert majd megtalál minket két nő, hogy ők a Woody Allen webes felületeinek menedzserei és Mr. Allen le van tőlünk nyűgözve és szeretné velünk felvenni a kapcsolatot ezt és ezt az oldalt töltsük le, és ha nem tesszük, majd adnak egy email címet, amin olyan mintha Mr. Allen-nel leveleznénk, de aztán hirtelen Mr. Allen eltűnik, mert valaki feltöri a mail-fiókját. Aztán várnak és aztán újra megjelennek, megint mondanak valami hihetőt, aztán megint eltűnnek. Na, ezeket is letiltottam. Valószínű, jót leveleztem a mesterséges intelligenciával, vagy valami elmebeteggel. Ha mégis Mr. Allen-nel leveleztem, akkor itt kérek elnézést. De kétlem, hogy így keres barátokat!

A kripto-manőver mesterséges intelligánciával spékelve

Na ezek vérprofik. Akarsz-e gyorsan keresni pénzt, úgy hogy a mesterséges intelligencia kereskedik helyetted, akkor utalj át azonnal 100 ezret, anydesk-en keresztül átvesszük az egész banki folyószámlád, ha akarod, ha nem. És olyan pszichoterrort alkalmazunk, hogy még Freud is megnyalná a tíz ujját! Az Interpol nagy erőkkel nyomoz! Hölgyem, nem gondolja, hogy 100 ezer forinttért börtönbe megyek? Persze a tudatalatti nem ismeri a tagadást, és abba az irányba fogja terelni, hogy csak oda fog menni. Nyilván már most is rab, egy szervezett bűnözőcsoport rabja.

A jógás szekta

Itt semmit nem csinálhatsz szabadon, csak azt a 15 jógapózt, amit mi megtanítunk, mert ez egy tradíció. Te nem taníthatsz pilátest, vagy női tornát és az arató pózt semmiképp, hiszen aratni mi akarunk rajtad, te barom! Azt énekeltetjük veled, hogy tűrd a bántást és te elhiszed, hogy ez a szabadság. Mert nyilván te is bántalmazott vagy. Ezen alapul a szekta. Minden szekta.

A buddhista szekta

Ide is csak beteg emberek járnak. A vezető úgy néz ki, mint egy náci tiszt és meggyilkota a feleségét, hiszen boldog-boldogtalannal lefeküdt. És tudjuk, hogy a papillóma vírus a férfiaknak nem okoz tünetet, de ha egy férfi hazaviszi valakitől a gyanútlan feleségének, aki aztán méhnyakrákban meghal, és aztán még díjnyertes filmet is készítenek belőle, azt úgy hívják, hogy Münchausen-by-proxy és én azt hittem csak nők csinálják gyermekeiken, de vannak még csodák. Na ide se járjunk!

A békefenntartó katona

Ez kb. ugyanaz, mint az özvegyember. Senkit ne jelöljünk vissza, akit nem ismerünk személyesen, és ha van olyan pofátlan, hogy bejelöl, nyugodt szívvel tiltsuk le!

Az energetikai gyógyítók szép nagy tábora

Itt a technikák jók lehetnek, de a ponzi sémába ne menjünk bele! Beavatást ne vegyünk fel, mert az csak úgynevezett spirituális implantátumot generál a testben és az elmében is, amit ma Magyarországon három ember tud eltávolítani.

A vakcina-manőver

Gyártsunk le egy vírust és ellenszerét, vetessük fel a vakcinát, kényszerítsük felesleges számítógépes programokat emberekre, foglaljunk be ingatlanokat kismilliószám, manipuláljuk meg a tőzsdét, irtsunk, ahol, lehet. Ezt se higgyük el!

A Lehman brothers-ről majd máskor írok! Mindenki nyugodjon le a picsába, és akkor megnyugszik!

Összefoglalok: Csak ismert embereket jelöljünk vissza, ha bárki ismeretlenül bejelöl, azt tiltsuk le, ha van közös ismerős, akkor csak utasítsuk el, de ne jelöljük vissza! Na most, ezen szabály alól lesz majd kivétel, ha facebook csoportot akarunk indítani idegeneknek. Ha majd ezt tesszük, akkor legyünk nagyon résen. Annyi a csaló és a troll égen-földön, hogy az Armageddon nem segít rajtunk. Ismeretlen programhoz ne nyúljunk, telefonszámot, emailcímet ne adjunk ki és a többi. Sok sikert és jó közösségi média használatot mindenkinek!

Budapest, 2024. április 25.

kép: facebook: Classical sarcasm-Classical art memes nyilvános csoport

Szólj hozzá!

sha energia aktiválás a bukott madonnával nagy didikkel@ - working title: The last sacred queendom

2024. április 03. 20:47 - Daisy Fullbright

sha: kínai feng shui fogalom - huzat energia, analógiában: téboly, üvöltés, szennyező, nem támogató

ha őrült nagy a rend az életedben és mindig is azon gondolkoztál, hogy egy kis káosz sokat dobna az unalmas kapcsolatodon, nárciszisztikus főnöködön, anyagi helyzeteden - gyere velünk erre a mélyen transzformáló utazásra!

brit tudósok bebizonyították, hogy a káosznak óriási szerepe van abban, hogy később abból rend legyen, de abban is, hogy ne legyen, hanem valamilyen másmilyen káosz teremtődjön

zsuzsi barátném magyarország legnagyobb szakértője annak, hogy hogyan tartsunk fenn káoszt otthonunkban, és mindezek ellenére haladjon az életünk – amióta 3 éves korában egy csiga leelőzte egy többszörös kereszteződésnél újpesten, azóta össze van zavarodva, de úgy, hogy tulajdonképpen ő látja jól, a csigát meg elütötte egy autó

ki örvénybe kerül, legjobb, ha semmit nem csinál, nem kapálódzik, épp csak levegőt vesz egy jó nagyot, elengedi magát és vár, hogy az örvény lehúzza a folyó legmélyére, s ha ott van, elengedi minden izmát, s lassan ahogy kiengedi a levegőt az örvény farvize feldobja a felszínre

minél mélyebbre kerülsz, annál nagyobb felhajtóerő dolgozhat rajtad, s pillanatok alatt a csúcsra juthatsz, úgy, hogy eddig mások észre se vették, hogy vagy

jómagam abban tudok neked segíteni ezen az utazáson, hogy hogyan szedd apró darabokra az életed és hogyan építs egy új mozaikot belőle, én ebben vagyok profi, én már a rubik kockát is úgy raktam ki kislány koromban, hogy szétszedtem darabokra és újra összepattintgattam - a barátom szerint ez egyáltalán nem vicces, de én nem viccnek szántam, meg is lett az eredménye

mi ketten már sok mindent átéltünk, s ha nem ebben az életben, az sem esik nehezünkre, hogy más életeket, más dimenziókat behívjunk a transzformációs munkába cica-katica.jpgamire számíthatsz:

 1. sok nevetés
 2. jó ételek, kérésre rákkeltőszerekkel
 3. világmegváltó beszélgetések
 4. kapcsolódás az elemekkel
 5. kreatív írás- és táncgyakorlatok
 6. érintéskultúra fejlesztés
 7. kapcsolódás a vegyületekkel - homeopátiás traumakezelés, szituációs szer adása
 8. fizikai Nobel díj káoszelméletben, alternatív Nobel díj homeopátiában, béke Nobel díj csak úgy, mert megérdemeljük, irodalmi Nobel díj az első olyan műért, amit egyszerre többen írtak (guinness rekord kísérlet)
 9. Oscar díjak tömkelege – az esemény felvételre kerül, working title: The last sacred queendom
 10. Purliczer díj

amire nem számíthatsz:  „rend,  csend, fegyelem” (csapd le csacsi)

milyen kérdésekre keressük a választ:

 1. van-e szex 40 fölött?
 2. van-e stex 40 fölött?
 3. „van-e élet a halál után, és ha igen, le lehet-e ott zuhanyozni?” (woody allen)
 4. van-e élet a halál előtt, és ha igen, az milyen?

sok szeretettel várunk táborunkban! mi már nagyon készülünk. ti is jobb, ha felkötitek a gatyát, vagy a fityulát! (talán az a louis de funès film, vagy a pierre richard-gérald depardieu?)

transzformációs mestereitek: zsuzsi és ritus

@ 'Allo, 'allo - brit sorozat - sit com bw 1982 and 1992

budapest, 2024. április 3.

Szólj hozzá!

The dharma1 of the gifted child2

2024. március 14. 14:21 - Daisy Fullbright

Noone have ever told me you have such a charming body before, unless my father would have said it, though I do not remember that. My first ever memory is that he was changing nappy on me, then the mumps, then when he did my manicure, then me braking my right collar-bone, then I watching meself in his glasses while he was bathing me, then me beating him in chess at the age of 10, and the list could go on. My mother though waited 47 years to say that I am a miracle, she had financial reasons. You can see they both having said the same thing in different ways. An abuse is being one way of saying that if you are envious, fearful, weak, broken or a victim. If you are or was a victim you will try and control every aspect of your life, you will opress others, you will want power. Yet power over somebody is only needed if you want something violent to achive, if you simply want to achive something you only need love. That given said, vilolence might be the 7th language of love, after words of affirmation, quality time, physical touch, acts of service, receiving gifts3 and acceptance is being a general love language by Carl Ransom Rodgers.

white_boat-ann-_marie_buchner.jpg

The original book is of course about child abuse. And as a good friend would have said, everybody has abuse in their life. You simply can not escape from that being the World is so damaged, dirty and weird, being that there are only less then 13 peolple without karma4, or maybe just 13, all the rest of the World population has to solve their dharma. We are here to recover. To recover from relationship problems. In bardo5 you suffer because although you don’t have body and bodily pains, but you simply cannot act on your relationship problems mostly with whom you are or were the closest. 

In a nutshell that is how I see this. Write your own story about it, and maybe we can connect these stories together, as all stories ever has been connected before. I challange you to play the well-known drinking game: NEVER HAVE I EVER! You might finish it fast if this is not your first life on Planet Earth. Thanks for reading me all the way trhough again! PEACE AND TOGETHERNESS TO ALL LIFEFORMS! EVER! AND EVER AGAIN! AND AGAIN! 

1: dharma - sanskrit: is a key concept with multiple meanings in the Indian religions (HinduismBuddhismJainism, and Sikhism), among others.[8] Although no single-word translation exists for dharma in English (or other European languages),[9] the term is commonly understood as referring to behaviours that are in harmony with the "order and custom" that sustain life; "virtue", or "religious and moral duties".[10][11]. Source: Wikipedia, the free encyclopedia

2: original title - The drama of the gifted child by Allice Miller about parental child abuse

3: Gary Capman – 5 love languages

4: karma - (in the Buddhist and Hindu religions) the force produced by a person's actions in one life that influences what happens to them in future lives. Source: online Cambridge dictionary

5: bardo - In some schools of Buddhism, bardo (Classical Tibetan: བར་དོ་ Wylie: bar do) or antarābhava (Sanskrit, Chinese and Japanese: 中有, romanized in Chinese as zhōng yǒu and in Japanese as chū'u) is an intermediate, transitional, or liminal state between death and rebirth. Source: Wikipedia, the free encylopedia

Inspiration by a remarkable young gentleman from Tanzania

picture: White boat by Ann Marie Buchner

Budapest, 2024. március 14.

Szólj hozzá!

Kortárs karcolatok I.

2024. március 12. 20:01 - Daisy Fullbright

1. Arab-török pán-nyelvészeti elmélet kidolgozása                                Budapest, 2024. március 7-9-12.

Ha Mohammed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohammedhez”1

pillanat.png

Barátom, Moha megengedte, hogy megtartsam nevét, és szerencsénk van, mert a Mohammed a leggyakoribb férfinév a Világon, tehát szinte bárki magára ismerhet, így a magyar közmondást sem kell átírnom, mint ahogy eredetileg terveztem, mondjuk Allah-ra. Huh. Történt tehát, hogy egy irodalom terápiás csoportban itt a kerületben : a Keresztúr Hagyományőrző Kultúrkör és a Tükröm Kulturális Magazin Könyvklubjában a Pillanat című művet, s eredetét elemezték. A következő eredményekre jutottak a szervezők a csoport tagokkal: ’1994, Canakkale. A képen az a "pillanat", amikor előkerült a 2500 éves Polyxena szarkofág, amely azt a "pillanat"-ot ábrázolja, amikor Polyxenát, Trója Priamosz királyának lányát feláldozták. A falusi asszonyok megjelenítik ezt a korokon átívelő fájdalmat. Érdekes módon, az előkerült szarkofágot rejtő dombot a helyiek több száz éve "Halott vagy /Vörös voltál (a törökben van egy szó, ami nagyjából mindkét jelentést lefedi) Sírdomb" néven ismerték.’ Mohammed barátom nincs meggyőződve, hogy a képen nem egy orgia látszik inkább, mintsem egy áldozat. Mindazonáltal a hátamon felállt a szőr, hogy a török, s arab ennyire közelálló nyelv lenne, s akkor minket is csak az a bizonyos paraszthajszál választ el Egyiptomtól, amit ha ősz, s kitépsz, 7 új nő a helyére, s csak a tű fokán könnyebb a tevének átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni (Lukács 18:25.). Megéri-e ez nekem, mennyit nyerek az ügyön, mi van, ha veszítek, kérdezi a gazdag ember, s ameddig mérlegel, bezáródik az a bizonyos kapu. A bibliai idézetben persze nem a gazdagokról van szó, hanem rólad és rólam. Nem magadban, saját erődben bízva léphetsz be oda, hanem hálásan megköszönve, alázatosan meghajolva az előtt a személy előtt, aki megnyitotta előtted azt a bizonyos szoros kaput. Vigyázz, mert egyszer bezárják, mint Nóé bárkájának ajtaját. Nehogy addig mérlegelj, míg kívül maradsz!2

2. A műanyag moly, avagy a venezuelai pudlimoly esete                             Budapest, 2018. március 12.

az Univerzum nem azt adja neked, amit akarsz, hanem már ami eleve vagy, csak arra tud reagálni...vonzás törvénye, alapfizika, és antopozófiai null hypotézis, ámen3

Szóval az történt, hogy kitavaszodott, és ilyenkor minden jótétlélek előveszi az átmeneti kabátját, aminek igazán ezen az éghajlaton van jelentősége (már hogy átmeneti), mert 1-2 hét múlva 40°C (nem melltartóméret, mert akinek 40 centi a mellalatti körmérete, annak nincs C-s melle! 🙂 ) lesz és strandruhákra vált a városi lakó. Szóval elővettem a kabátot, amiről a gyártó (Kína) és anyukám is azt állította, hogy ez "szar" (ezt Kína nem mondta) műanyag. Legnagyobb meglepetésemre imitt-amott molyrágás nyomokat fedeztem fel rajta. Két lehetséges magyarázat merül fel eme jelenséggel kapcsolatban: 1. Az összeesküvéselméletes magyarázat: A gyártó ármányos csellel megvetette a gyanútlan felhasználóval a kabátot, abban a hiszemben, hogy az jó műanyag, de közben bele-beleszőtt némi természetes anyagot, gyanús, hogy gyapjút. Mindezt tette azért, hogy a kabátot a moly megegye és a vásárló újra beruházzon. 2. A természetvédő öko-moly magyarázat: A molyok ebben a rohanó világban egyre több az emberi tevékenység által természetbe juttatott műanyaggal találkoznak. És nem kétséges, hogy ők is rászoktak erre a remek táplálékra. Ha meg is tudják emészteni, az megoldás lehetne a felhalmozódott PET palackok eltüntetésére. Hát így... 

pudlimoly.jpg

3. Akik a szobrokat istenítik                                                                         Budapest, 2024. március 12. 

Királyok II. könyve 17. rész

12. És a bálványoknak szolgáltak, a kik felől az Úr azt parancsolta volt nékik: Ezt ne cselekedjétek.

35. És a kikkel az Úr szövetséget kötött, és megparancsolta nékik, mondván: Ne tiszteljetek idegen isteneket, és ne imádjátok őket, és ne szolgáljatok és ne áldozzatok nékik;

36. Hanem csak az Urat tiszteljétek, őt imádjátok és néki áldozzatok, a ki titeket kihozott az Égyiptom földéből nagy erővel és kinyújtott karral.

37. És őrizzétek meg az ő rendeléseit, ítéleteit, törvényét és parancsolatját, a melyeket megírt néktek, azokat cselekedvén minden időben, és idegen isteneket ne tiszteljetek;

38. És el ne felejtkezzetek a kötésről, a melyet veletek tettem, és ne tiszteljetek idegen isteneket;

39. Hanem az Urat tiszteljétek, a ti Isteneteket, és ő megszabadít titeket minden ellenségetek kezéből.

40. De ezek nem engedelmeskedtek, hanem előbbi szokásaik szerint cselekedtek.

41. Így tisztelték ezek a pogányok az Urat és szolgálták az ő bálványaikat, és így cselekedtek az ő fiaik és unokáik is, a mint az ő eleik cselekedtek, mind e mai napig.4 

Azzal ébredt a nő reggel, hogy szakít régi önmagával. Hívta is a férfit, hogy este ne várja, mert a nő, aki ment volna, már nincs meg, aki pedig megvan, már nem akar menni”5 

Azt gondolom kell erről egyszer beszélni, hogy mindenki magához kapjon végre! Vannak férfiak és nők is persze, akik feleslegesen túlbecsülik a kis szobrok jelentőségét. Lehet az Oscar, Purlitzel, Nobel, Aranymálna, ABILA. Ezek az díjak összehozhatnak embereket, és el is távolíthatnak egymástól, s lehet olyanokat távolítanak, akiknek együtt kéne lenni, s olyanokat közelítenek, akiknek el kellene már végre szakadnia egymástól. Nagyon gyakran irigység övezi ezeket a díjakat, s igen gyakran maga a munka egyáltalán nem volt élvezetes, amíg a díjazott elérte célját, s mégis díjat kap és felmagasztalják, hogy tökéletes volt, úgy ahogy volt. Legyünk észnél! A tökéletesség mindig egy csapda, s leggyakrabban a nárcisztikus-borderline személyiségzavaros emberek állítják, hogy a körülöttük élőket manipulálni tudják. Talán mindenki emlékszik a De mi történt Baby Jannel című filmre 1962-ből6, és ha mégsem emlékeznek, hát érdemes megnézni. Az illúziókergetés véget ért. Mindenki megnyugszik, s pihenni tér. Milyen katasztrófára lenne szükség, hogy az alapértékeket istenítsük. Azt, aminek értelme van. „A termonukleáris világháború egy igen furcsa játék, az egyetlen nyertes lépés, ha nem játszol. Mit szólna egy jó kis sakkpartihoz, Falken professzor?”7 

Ha már a folyamatot is élvezed és a végeredményt is, célba értél! Addig ne add fel! Don’t give up!8 

 

képek

pillanat: F* You, Archetypes. Thank You Archetypes. : r/Jung (reddit.com)

pudlimoly:Egy különös állat – a venezuelai pudlimoly | Érdekes Világ (erdekesvilag.hu)

Budapest, 2024. március 12.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Két lótusz közt a gésa Debrecenben

2024. március 06. 17:32 - Daisy Fullbright

Tegnap uszoda után Mónika barátném ismerősével beszélgettünk az uszoda pénztárában. Tibor ásványkarkötőket árul, amiket Mónika percenként szétszakít önkívületi állapotban. Valamiért úgy fogalmazott, hogy golyókat, lehet, hogy én fogalmaztam úgy. S kérdeztem, ez ilyen gésagolyó, s ha igen, lehet-e belőle lüktető típust rendelni. Szóval, ha valaki kitalálja a lüktető gésa-golyót, aki tulajdonképp én vagyok, majd feltalálói díjat azt kérek azonnal! És nyilván a nők millióinak köszönőlevele is el fog érni, ha nem most, esetleg egy másik életemben, másik dimenzióban valahol a Galaxis satur alpha sarkából kifordult fraktál tejesbödön fémfogójának jobb sarkán. Már ha ott létezik Univerzum, s miért ne létezne? Ha írok róla, kell legyen, s ha nincs, majd most lesz! Ez ilyen egyszerű! Képzeletben minden lehetséges.

Node, nem erről akartam írni! Mindig elkalandozok a bevezetőkben és félrevezetem a közönséget, azt az összesen 8 stabil olvasót, aki minden viszontagság ellenére már 10 éve velem van. Itt meg is köszönöm nekik, hogy eddig is olvastak. S ha nem engem olvastak, az sem baj!

Tehát a gésa, eredeti nevén, Anika, keramikus Debrecenben és már írtam róla szilánkokat még szarvasi kihelyezésem kapcsán, amikor is a Körös holtága melletti közös biciklizés közben megcsillant hajkoronáján a lemenő nap. Halimmunológia, NAIK – HAKI. Ha valaki emlékszik, annak csillagos ötös! Azért akartam róla írni, mert megint vizslája van, s az új kislány neve Sakura (japán: cseresznyefa virágzás), s Anika ennek örömére előrukkolt cseresznyefa virágos tányérokkal. Igen szép a magyar vizsla lány is, hát még a tányérok, s gondoltam megragadom az alkalmat és csinálok nekik egy kis reklámot. Azonnal lefoglaltam egy tányért, s majd valamit küldök neki cserébe, ha mást nem, pénzt. Mi bajunk lehet?

sakura.jpg

Közben jómagam is keramikuskodtam, egész jók lettek már a korongozott tárgyak is, hát még az ékszerek, kisplasztikák. Egyelőre csak én mondom, de hátha elterjed a híre. Főleg a DIMENZIÓKAPU sikerült kifejezetten jól, s nyerte el a végső tulajdonos tetszését. Most Sándor Bécsben mindjárt magához nyúl, mert a minimál japándobozt várta, de az másnak úgy megtetszett, hogy nekiadtam. De én azt gondolom, az Univerzum nem azt adja neked, amit akarsz, hanem, amivé válnod kell, ahhoz hogy fejlődj. S ha ebben a történetben én vagyok az univerzum, akkor, nyilván így is igaz.

Az agyagba formázásnak egyébként van valami megfoghatatlan teremtőereje, s értem, hogy miért csinálják olyan elszántan ezt emberek. Azóta önerőből kitanultam a japán kinstugit, ez cserépgyógyászat arany ragasztóanyaggal, s Sándor már áldotta is a nevem, hogy nem tudtam ezt előbb, mondjuk tavasszal, amikor eltörte a teásbödön tetejét, amit így a tudás hiányában pillanatragasztóval forrasztott egybe.

Hogy most tulajdonképpen mire is akarok kilyukadni, az nem fontos, mert azt gondolom, hogy a confirmation biass (megerősítési torzítás) miatt mindenki azt ért az írásom alatt, amit akar. Olyan üzenetek mennek át, amikre az olvasó befogadó, s olyanok nem, amikre nem, s amit írok, úgyis félreérti, a saját szűrőjén keresztül látja. A hozzám való viszonyulás meg mindig is kettős volt: vagy nagyon szeretnek az emberek, vagy nagyon nem. Megosztó vagyok, mint a mazsola, amit a kalácsból, aki utálja, kicsipegeti. Kedves olvasó, így csipegesd ki magadnak azokat az üzeneteket, amik neked szólnak, s a maradékot hagyd ott! Köszönöm, hogy újra megtiszteltél!

Shifuku, yorokobi, yuuga sa!*

Kép: Sakura, a magyar vizsla lány és a növény is Debrecenben

*japán: bliss, joy and grace (boldogság, öröm és kegyelem)

A nevek, s történetek valósak, semmi változtatást nem eszközöltem, mert a szereplők hozzájárultak eredeti neveik és történeteik nyilvánosságra hozatalára. Köszönöm nekik is, nélkülük nem tarthatnék ma itt!

Budapest, 2024. március 6.

Szólj hozzá!

A valóság meghajlítása

2024. március 04. 16:53 - Daisy Fullbright

Én nem kérek mást
Csak elég időt
Igazán
Érteni, követni Őt
Aki félt és remél
És meghív, hogy láss

Igazán
Csak időt
Én nem kérek mást”
(Ákos – Igazán 2014)

Sokat gondolkodtál már azon, mért nem mennek a dolgaid úgy, ahogy akarod? Hát mert nem azt kapod, amit akarsz, hanem azt, amivé válnod kell. Ha azt kapnád, amit akarnál, hol lenne a fejlődés? Az Univerzum feleslegesbe nem feccöl energiát, hogy a léleknek anyagot adjon! Ne viccelj már! Tudod mennyi meló lelket, s testet összerendezni, belerakni a megfelelő földi családba, a legmegfelelőbb társadalomba, a legmegfelelőbb nyelvet megtanítani neki, amin kifejezheti magát. Most ha már magyar az anyanyelved és ezt olvasod, vagy ha ne adj isten, tudsz, tanulsz valamiért magyarul, akkor vedd észre, hogy áldott vagy. A mi nyelvünk dolgozik a legtöbbet az agyon, te vagy az Univerzum legokosabb lénye, pláne, ha most azt is érted, amit írok, akkor ne add fel! És olvass tovább! Most nem kifejezetten azt mondom, hogy engem olvass tovább, alapvetően értem az olvasást, mint aktivitást. Olvasás és írás közben a kreativitás bekapcsol, és a tudatalatti tud dolgozni a traumákon. Nem feltétlenül a műveltség megszerzése érdekében kell olvasni-írni, hanem a megtagadhatatlan terápiás hatása miatt. De ha művelt vagy, az sem hátrány. MÁR MEGINT RAGAD A KÁTRÁNY.*

A tükör összeroppan
Így még homályosabban
Lát, ki látni vél
De többet remél
Bárkinél” (Ákos – Igazán 2014)

eye_of_the_universe.jpg

Azt hitted, befejeztem? Tévedtél, még van egy kevés!

Mentél, mert a békéd máshol van
Bátrabb voltál mindig álmomban
Eltévedt angyal, aki épp rajtunk gyakorolt
Hova tűntél mondd?

Tudtad rég, mért nem stimmel könyvben a szó
Hogy a könyvben a show mire jó
Sose voltál földrevaló” (Konyha – Földrevaló)

Szóval arról akartam írni, hogyan hajlítsd meg a valóságod úgy, hogy neked is jó legyen, ne csak azoknak, akik mindenféle olcsó manipulációval célbavettek és rajtad élősködnek. Ezekbe én most elég sok mindenkit beleértek. Annyi csaló van most körülöttünk, hogy alig látunk ki belőlük. A fegyelem belülről kell, hogy jöjjön, s ha félelmet érzel, siettetést, bizonytalanságot, akkor tudd, hogy nem jó helyen vagy, nem jó emberekkel, nem jó rendszerben. Van egy mondás: ha egy szobában te vagy a legokosabb, nem jó szobában vagy. Hát így állj az életedhez! Menj át egy másik szobába! Csak egy kilincset kell lenyomni! És most ne valami pszichothrillerre gondolj! De, ha az segít szétválasztani a szubjektumot az objektumtól, akkor gondolj arra nyugodtan! KANYARÓ MEG KIFLI!* Kinek a pap, kinek a papné! NAPI SHAKE!*


Ha öreg leszek meglesz mindenem
De nem fogja meg a ráncos kezem
Van iPhone-om meg trendi iPhone-tokom
De nem lesz unokapuszi a májfoltokon” (Honeybeast – Egyedül)

Hiába vagyok egyedül, úgy néz ki, csak lesz unokapuszi a májfoltokon, vagy májfoltok se lesznek, iPhone-om meg még mindig nincs, mert nem akarom, hogy a Elon Musk mindenfelé kövessen, meg elég, ha én vagyok okos, felesleges, hogy a mobilom az legyen!

Aki ezek után sem tudja, hogy mit kell tenni, és ismer, írjon rám, ha nem ismer, felesleges! Sok sikert a hajlítgatáshoz! Hamarosan találkozunk!

*HATÓERŐK

kép: NASA; the eye of the Univerze

Budapest, 2024. március 4.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása