Daisy Fullbright's mental ruminations

Elveszett kincseink     

2023. szeptember 11. 14:23 - Daisy Fullbright

Mindenkinek vannak rejtett tehetségei, gyakran olyanok, amelyeket nem kell külön tanulnia, hogy menjen, és egyértelműen jobban ért hozzá, mint azok, akik tanulták valahol. Ez lehet bármi, és ha elnyomják bizonyosan valamilyen lelki, vagy testi betegség formájában fog figyelmeztetni arra, hogy ott van, foglalkozni kell vele.

Igen gyakori, hogy ezek a tehetségek valami trauma hatására nyílnak meg újra és kerülnek a tudatos Én felségterületére. Egy-egy krízis kiforgatja az ember tudatalattiját, felszínre hozza a szunnyadó célokat, az élet igazi értelmét.

kepzelet.jpg

Most az nem igazi cél, hogy reggel felkelünk, bemegyünk a munkahelyünkre, ott beleadminiszrtáljuk három ember zsebébe a Világ összes vagyonát, majd hazamegyünk és elégedetten megvacsorázunk. Ezt bárki meg tudja csinálni. Az igazi cél az, ha kitaláljuk mért is vagyunk itt, és amíg itt vagyunk értelemmel, szépséggel, csodával töltsük meg a saját és embertársaink napjait.

Az igazi kincsek a fantázia és képzelet szüleményei, de nincs akadálya, hogy ezeket a kincseket valósággá változtassuk. Természetesen van egy anyagi valóság, ami az embertől független, de az, és különösen az arról alkotott vélekedés is változtatható. És van a megismerés valósága, ami természetéből adódóan folyamatosan változik, ahogy az ember a tapasztalatit összehasonlítja mások tapasztalataival.

Változtatni MOST lehet. A kapcsolatokat változtathatjuk meg: a kapcsolatot a múltunkkal, a kapcsolatot önmagunkkal, a kapcsolatot az érző lényekkel, a kapcsolatot az Univerzummal, a kapcsolatot a SORS-sal. És bármikor új SORSKÖNYV*-et tudunk magunknak írni, ha nem tetszik, amit élünk. A Sva dharmát**, amit a bardóban kaptunk módosíthatjuk. A sorsunk meg van írva, de mi döntjük el, hogy hogyan vélekedünk az eseményekről és hogyan traszformáljuk át a tapasztalatainkat. És amikor beláttuk, hogy mi döntöttünk így, akkor visszavehetjük a sorsunk felett az irányítást és dönthetünk úgy, hogy jobb legyen, hogy más legyen, hogy holnap legyen, hogy forogjon a B oldal.

*Eric Berne-Sorskönyv

**Sva dharma-szanszkrit: egyéni, személyes kötelességek

 Budapest, 2023. szeptember 11.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr2918211941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása