Daisy Fullbright's mental ruminations

Hármas csavar

2019. szeptember 24. 19:59 - Daisy Fullbright

Mondják, a szeretetnek sokféle arca van, s bármelyik arcát is mutatja, a célját mindig eléri.

Lehet szeretni valakit, mert egyszerű, de lehet, mert bonyolult. Lehet azért, mert egyenes, vagy mert hazug. Lehet, mert kerek, vagy mert szögletes. Lehet, mert magas és kevély, avagy mert alacsony és dacos. Lehet, mert szép és finom, vagy pont azért, mert csúnya és furcsa. Lehet azért, mert szépen énekel, vagy mert egyáltalán ki sem nyitja a száját. Lehet azért, mert beleket rajzol, vagy mert lovakat. Lehet azért, mert úgy fal, mint a veszett malac, vagy mert kecsesen falatozik, akár egy hercegnő. Lehet azért, mert nyugodt, vagy éppen hogy vibrál. Lehet azért, mert dús, hosszú haja van, vagy mert kopasz (nőknél ez kevésbé vonzó). Lehet, mert tekervényesen gondolkozik, vagy mert egyetlen gondolata sincs. Lehet kívül szeretni, és lehet belül. Lehet úgy szeretni, hogy távol tartjuk magunktól, s lehet úgy, hogy közel engedjük. Lehet úgy, hogy megmondjuk, s lehet, hogy elhallgatjuk. Lehet úgy, hogy csimpaszkodunk, s hogy eltaszítjuk. Lehet úgy, hogy egyszerre szeretjük bele minden kívánságunkat, s lehet, hogy meghagyjuk olyannak, amilyen. Lehet, hogy megmondjuk neki, mit csináljon, lehet, hogy hagyjuk, hogy kitalálja (főleg nőkre jellemző). Lehet, hogy szeretjük, de nem mutatjuk, s lehet, hogy nem szeretjük, de úgy kell tennünk, mintha (feljebbvalók). Van kötelező szeretet, mint a szülők szeretete. Pedig hát kérem, hol van az megírva, hogy annyi emberből pont a szüleit kell szeretnie az embernek? Van tekervényes szeretet. Van olyan szeretet, amelyik csak büntet, s megaláz, mert úgy lesz ember a gyerekből. S van csalogató szeretet. Van manipulatív. De van elfogadó. Van analitikus, jungi, vagy rodgers-i. Van fókuszált, s van szétszórt. Van vallásos, filozófiai, vagy földi. Van kettős kötés, amikor mások előtt úgy teszek, mintha szeretnélek, de ha ketten maradunk gyalázlak. És van hármas csavar, amikor azt mondom, hogy szertelek, de közben mindenkinek azt, hogy nem, pedig igen.

Bármelyik formáját is válasszuk a szeretetnek, ugyanoda vezet. Önmagunkhoz. Saját magunkat pont úgy szeretjük, amilyen az életünk. S minden egyes szeretet megnyilvánulás egy-egy cserépdarab abból az összetört tükörből, amit úgy hívnak, hogy valóság.

Halandóság. Kanos jószág. Kalandos vágy. Tojás, de lágy. Úri szabóság. Bécsi fánk. Fagyott láng. Tarisznya rák. Mák.

Budapest, 2019. szeptember 24.

Képen: Maori twist medal- StoneFlowerDesign

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisyfullbright.blog.hu/api/trackback/id/tr2615163946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása